Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Circulatie rutiera în conditii de iarna pe drumurile din Maramures

circulatie in conditii de iarna

circulatie in conditii de iarna

Traficul rutier pe drumurile din Maramures se desfasoara în conditii de iarna. Inca de la primele ore ale diminetii, Sandu Pocol, prefectul judetului, a dispus instituirea de filtre ale echipajelor politiei rutiere la urcarea în Pasul Gutâi (la iesirea din orasul Baia Sprie si a localitatii Desesti), în scopul de a nu permite accesul si perturbarea traficului rutier, în pasul montan, al autovehiculelor echipate necorespunzator, cu lanturi antiderapante sau cele de tonaj greu, care nu erau încarcate cu marfa.

 

Pe tronsonul DN18, de la intersectia cu drumul judetean spre statiunile turistice Mogosa si Suior si pâna în vârful pasului montan stratul de zapada framântata depus pe carosabil masura pâna la 2 cm. Agentii de politie rutiera au oprit preventiv pe marginea drumului, la iesirea din orasul Baia Sprie, 10 autovehicule (TIR-uri) care nu aveau în dotare lanturi antiderapante si nu aveau marfa încarcata. Acestea nu aveau aderenta necesara si riscau perturbarea traficului rutier.

Autoturisme în sant

                        

Conducatorii a doua autoturisme nu au adaptat viteza acestora la iesirea din virajele strânse si autoturismele au derapat si au ajuns în santul de pe marginea drumului national. S-a intervenit, iar pompierii militari, coordonati de lt.col. Ioan Muresan si ceilalti participanti la trafic au repus pe carosabil cele doua autoturisme. Utilajele cu lama se aflau pe traseu drumului national (câte doua autoutilaje pe cei doi versanti ai muntelui) si au împrastiat material antiderapant, respectiv au curatat zapada de pe carosabil.

Zapada framântata depusa pe carosabil se afla pe DN18B, Dealul Pietris, respectiv pe DJ184 si DJ109F. Si pe aceste sectoare s-a actionat cu material antiderapant si utilaje cu lama. La aceasta ora, carosabilul este umed în Pasul Gutâi, pe DJ184 si Dj185, dar si pe DN18B. Traficul autovehiculelor de mare tonaj, în Pasul Gutâi, a fost reluat si acestea au traversat muntele spre municipiul Sighetu Marmatiei.

Lăsaţi un răspuns