Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Zapada framântata pe mai multe drumuri din judet

ninsori in maramures

ninsori in maramures

Iarna isi intra in drepturi in Maramures. A nins in mai multe zone ale judetului, iar stratul de zapada depus pe carosabil masoara 3 cm pe anumite portiuni. În Pasul Gutâi este semnalata ceata (între km 20 si km 30). Vizibilitatea este redusa în trafic sub 50 de metri. Tot pe acest tronson a nins, iar stratul de zapada framântata existent pe carosabil, de la intersectia cu DJ spre Suior si pâna la coborâre, masoara între 2 si 3 cm.

 

Zapada framântata pe carosabil exista si în Pasul Prislop (între km 160 si km 180), care masoara pâna la 1 cm.  Ceata este semnalata si pe tronsoane ale DJ109F, în zona localitatii Budesti. Vizibilitatea este redusa în traficul rutier sub 100 de metri.

In ultimele ore, vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. A plouat noaptea trecuta, iar spre dimineata precipitatiile s-au transformat în lapovita si ninsoare. Aceasta a fost asociata cu burnita si ninsori slabe. Cantitatea maxima de precipitatii 0,7 l/mp, la Suciu de Jos. Vântul a suflat slab, la moderat. Local a fost semnalata ceata. Stratul de zapada masura la munte pâna la 22 cm, la Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 1 grad Celsius si 4 grade Celsius.

Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul umed (DN1C, E58, DN17C, DN18B si DN18). Ninge în Pasul Gutâi, Pasul Prislop si pe Dealul Huta Certeze. Lapovita cade la Petrova si Viseu de Sus. În Sighetu Marmatiei precipitatiile sunt sub forma de ploaie.  Angajatii societatilor care asigura si întretin viabilitatea acestor drumuri au intervenit cu utilaje si au împrastiat 60 tone de material antiderapant. (38 tone pe DN18, în Pasul Gutâi; 16 tone pe DN18, în Pasul Prislop si sase tone pe DN17C, Dealul Stefanitei). La aceasta ora se actioneaza cu material antiderapant pe DN18B, Dealul Copalnic si Dealul Pietris, pe Huta Certeze, pe DN1C si E58. De asemenea, utilajele cu lama actioneaza pentru îndepartarea zapezii framântate de pe carosabil, pe DN18, în Pasurile Gutâi si Prislop, respectiv pe Dealul Huta Certeze.

 

Echipaje ale Serviciului Politiei Rutiere monitorizeaza traficul rutier în Pasul Gutâi si care restrictioneaza accesul autovehiculelor echipate necorespunzator sau a celor care nu sunt încarcate cu marfa în pasul montan, în scopul de a preveni perturbarea traficului rutier.

A nins aseara si pe drumurile judetene din zona localitatilor Cavnic si Budesti. Pe carosabilul DJ 109F, tronsonul din zona localitatii Budesti si pâna în vârful Dealului este depus un strat de zapada framântata care masoara pâna la 2 cm. Carosabilul DJ185 este umed, la fel si cel al DJ184, însa pe zona montana a orasului Cavnic ninge abundent, la pârtiile de schi si canton. Ploua la Calinesti si Valeni, Angajatii societatii au actionat cu utilaje cu lama pentru îndepartarea zapezii de pe  carosabil si au raspândit 36 tone de material antiderapant. Se actioneaza, la aceasta ora, cu utilaje cu lama pentru largirea carosabilului DJ184, în zona montana a Cavnicului, respectiv curatarea zapezii pe DJ109F.

Ramân închise pe perioada de  iarna, drumul judetean 109F, pe relatia Cavnic-Strâmbu Baiut si tronsonul drumului judetean 183, pe relatia Izvoare-legatura cu DN18, în Pasul Gutâi.

                   

METEO

Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul noptii si diminetii:  -6 grade Celsius la Iezer; -4 grade Celsius la Cavnic si Borsa; -3 grade Celsius în Pasul Gutâi; -1 grade Celsius  la Ocna Sugatag si Petrova; 0 grade Celsius la Viseu de Sus; 1 grad Celsius la Sighetu Marmatiei, Copalnic, Leordina si  Dragomiresti; 3 grade Celsius în Baia Mare, Sapânta si Ardusat.

Vremea va fi si astazi, conform prognozei meteorologice, apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii extinse va ninge. Vântul va sufla slab, la moderat, însa va prezenta intensificari locale. La munte va prezent va sufla tare si va viscoli ninsoarea.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad Celsius  si 4 grade Celsius, iar cele minime între -7 grade Celsius si -3 grade Celsius. Termometrele indica acum: -6 grade Celsius la Iezer;  -2 grade Celsius la Cavnic; 0 grade Celsius, în Pasul Gutâi, la Borsa, Copalnic si Târgu Lapus; 1 grad Celsius  la Ocna Sugatag, Feresti si Valeni, Sighetu Marmatiei, Petrova, Leordina, Dragomiresti si Viseu de Sus; 2 grade Celsius în Baia Mare la  Ardusat si Sapânta.

 

Lăsaţi un răspuns