Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Trei capete de acuzare pentru primarul Chereches

Catalin Chereches

Catalin Chereches, primar Baia Mare

Luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata si efectuarea de operatiuni funanciare incompatibile cu functia pe care o indeplineste- acestea sunt infractiunile de care este acuzat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare. Acesta este cercetat de procuririi Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), care au inceput urmarirea penala pe numele primarului si au emis pe numele sau mandat de aducere pentru a fi dus la audieri la sediul DNA Cluj. Alaturi de primar, in acelasi dosar sunt cercetate si alte persoane considerate complici ai acestuia pentru savarsirea infractiunilor de care este acuzat Chereches.

 

Intr-un comunicat al DNA se arata ca : „Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Cluj au început urmarirea penala fata de CHERECHES CATALIN, primar al municipiului Baia Mare, în sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
– luare de mita în forma continuata,
– trafic de influenta în forma continuata,
– efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia pe care o îndeplineste”.

Comunicatul mai arata ca : „Din Rezolutia de începere a urmaririi penale întocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt: În cursul anilor 2011 – 2013, învinuitul Chereches Catalin, primar al municipiului Baia Mare, a pretins si primit sume de bani cu titlu de foloase necuvenite de la reprezentantii a cinci societati comerciale, pentru a-si încalca atributiile de serviciu si pentru a favoriza aceste societati comerciale în procedurile de achizitie publica organizate de Primaria municipiului Baia Mare, atât cu ocazia atribuirii contractelor cât si pe parcursul derularii acestora.
De asemenea, în perioada februarie – mai 2013, învinuitul Chereches Catalin, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, a efectuat operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia pe care o detine, prin intermediul a doua persoane din anturajul sau care erau, în mod aparent, reprezentantii legali a doua societati comerciale. Concret, în cursul lunii mai 2013, în scopul achizitionarii unei licente pentru un post de televiziune, învinuitul Chereches Catalin a facut demersuri pentru modificarea actionariatului celor doua firme astfel încât apropiatii sai sa devina actionari si/sau administratori ai acestor societati comerciale. În cauza, procurorii efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane. Citarea cu mandat de aducere a învinuitului Catalin Chereches s-a facut conform prevederilor art. 183 alin. 2 Cod de procedura penala, în interesul bunei derulari a anchetei penale. Învinuitului i s-au adus la cunostinta acuzatiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala”.

 

Reamintim faptul ca in cursul acestei dimineti procurorii au descins la Primaria Baia Mare si acasa la familia Chereches.

Lăsaţi un răspuns