Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Europarlamentarul Adrian Severin, trimis in judecata

Adrian Severin

Adrian Severin

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA)au dispus trimiterea în judecata a inculpatului SEVERIN ADRIAN, membru în Parlamentul European. In sarcina acestuia s-au retinut infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

În rechizitoriul întocmit se arata ca in perioada decembrie 2010 – martie 2011, inculpatul Severin Adrian, în calitate de membru în Parlamentul European, a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte si a votarii împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care cele doua persoane pretindeau ca o sustin, pe de alta parte. La suma mentionata se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte efectuate de parlamentar, în legislativul european, în legatura cu depunerea de amendamente, arata DNA intr-un comunicat de presa.
În contextul discutiilor din perioada ianuarie – martie 2011, inculpatul Severin Adrian le-a pretins celor doua persoane, potrivit întelegerii, suma de 12.000 euro, lasându-le sa creada ca are influenta asupra a doi deputati din Comisia Juridica, a Raportorului Comisiei pentru afaceri economice si monetare din legislativul european, precum si asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina sa introduca un amendament la proiectul de Directiva al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, în sensul intereselor clientilor companiei pe care cei doi sustineau ca o reprezinta. În vederea încasarii sumei 12 000 euro, inculpatul Severin Adrian a emis o factura pe care a trimis-o pe email uneia din cele doua persoane.

În ceea ce priveste suspiciunea savârsirii, de catre Severin Adrian, alaturi de alte persoane, a unor infractiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, cercetarile continua într-un dosar separat, disjuns din prezenta cauza.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Lăsaţi un răspuns