Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 21 mai 2024

Tagarlas catre Lese: Pedelist imputit!

Cristian Niculescu Tagarlas

Cristian Niculescu Tagarlas

Sediul PNL s-a transformat zilele trecute intr-un loc in care invectivele rasunau ca la usa cortului. Cuvinte care nu sunt folosite nici in cartierul rau famat al Baii Mari, Craica, au iesit din gura purtatorului de cuvant al organizatiei judetene. „Pedelist imputit”, asa s-a adresat Tagarlas (avocat), catre colegul sau de partid, Doru Lese, directorul societatii Electrica.

 

Cuvintele au fost folosite in sedinta de Birou Permanent Teritorial (BPT) a organizatiei judetene a PNL. „Vorbeste mai frumos ca ti-as putea fi tata. Cand eu munceam pentru partid tu criticai de pe margine”, a venit replica din partea fostului parlamentar de Maramures. Presedintele interimar al organizatiei judetene a PNL recunoaste incidentul si regreta ca s-a ajuns la astfel de cuvinte. „Imi pare rau ca s-au rostit astfel de cuvinte. Imi pare rau ca au ajuns la urechile presei. Am fost de fata la acest schimb de replici. Situatia a fost destul de tensionata, iar replicile astea au fost la finalul sedintei”, a declarat Ovidiu Nemes, presedinte interimar PNL Maramures.

 

Dupa cateva zile aflam ca purtatorul de cuvant al PNL si-a exprimat „pe la colturi” nemultumirea privind modul in care presa trateaza „meciurile” care se poarta intre taberele din PNL. Prin urmare, daca tot are sentimente negative privind scriitura din acest ziar, il anuntam ca atat Tagarlas, cat si Lese, beneficiaza de mediatizare gratis si nu in regim publicitar. „Nu am nimic personal cu Lese. Cum sa am un dinte improtriva lui?”, a spus Tagarlas dupa discutiile tensionate de la sedinta BPT.

 

Vot strans pentru functia lui Lese

Lucrarile sedintei au fost reluate marti, 10 decembrie. De aceasta data, liberalii au folosit cuvinte mai apropiate de normalitatea de limbaj care ar trebui sa-i caracterizeze pe oamenii politici.

BPT a votat pentru „mazilirea” lui Doru Lese din functia de director al societatii Electrica. Pentru acest post BPT al PNL l-a nominalizat pe inginerul sef, Florin Nechita. Acesta nu are culoare politica si a mai ocupat functia de director al societatii, aproximativ 4 ani, in perioada in care PDL era la guvernare. Votul a fost strans, insa schimbarea s-a produs mai ales ca unii au venit tocmai de pe drumurile patriei sa voteze pentru aceasta modificare. „Scorul a fost foarte strans. Eu l-am sustinut pe presedintele interimar al organizatiei pentru ca am hotarat sa facem o echipa si avem un drum lung de facut impreuna. Am justificat in sedinta pozitia mea, mai ales ca m-am aflat intr-o postura ingrata, adica il cunosc si pe Lese si pe cel care-i va lua locul”, a declarat Mircea Dolha, deputat PNL de Maramures, membru de drept in BPT.

Lăsaţi un răspuns