Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

CJ a cheltuit 30.000 de lei pentru „Craciun in Maramures”

craciun in maramures

craciun in maramures

Editia a cincea a sarbatorii “Craciun in Maramures” a adunat 1.800 de participanti. Evenimentul a fost organizat de catre Consiliul Judetean (CJ) Maramures si Centrul de Informare Turistica, iar fondurile repartizate au fost reduse. Cu toate acestea, organizatorii sustin ca editia din 2013 a fost una dintre cele mai reusite.

 

A cincea editie a sarbatorii “Craciun in Maramures”, care s-a desfasurat in 21 decembrie 2013, la Muzeul Satului din Baia Mare, s-a realizat cu eforturi financiare minime. La aceasta editie a sarbatorii au participat aproximativ 1.800 de persoane, respectiv echipele celor sase primarii, ansambluri si grupuri de colindatori, invitati, dar si foarte multi vizitatori. Pentru organizarea acestui eveniment s-a alocat, din fondul de rezerva bugetara constituit la dispozitia Consiliului Judetean Maramures, prin HCJ nr. 182/27.11.2013, suma de 30.000 de lei. Reprezentantii CJ au precizat ca din aceasta suma s-au asigurat cadourile pentru copiii si colindatorii din tot judetul si pentru promovarea evenimentului. De asemenea, tot din aceste fonduri s-a asigurat si o degustare de produse traditionale de Craciun pentru toti invitatii si vizitatorii, care au participat in numar mare la sarbatoare.

 

6 primarii implicate in eveniment

 

Pentru editia din 2013 a evenimentului “Craciun in Maramures”, Autoritatea Nationala pentru Turism, printr-un protocol incheiat cu Consiliul Judetean Maramures, a asigurat costul bannere-lor, al afiselor si flyer-elor, dar si transportul pentru sapte ansambluri din zonele mai indepartate de Baia Mare. Evenimentul s-a desfasurat cu implicarea unor primarii din judet. Au fost sase administratii locale participante: Sighetu Marmatiei, Somcuta Mare, Targu Lapus, Botiza, Bistra si Baita de sub Codru, care si-au suportat in totalitate cheltuielile pentru tot ceea ce a presupus pomana porcului si transportul echipelor. “Primarii din localitatile participante au inteles ca scopul unei asemenea manifestari este de a prezenta intregii tari oferta turistica a Maramuresului intr-un mod traditional, concentrand, intr-o zi si intr-un spatiu speciale, obiceiurile de Craciun, colindele si arta culinara traditionala maramureseana. Ei au facut efortul de a asigura tot ce este necesar pentru a se prezenta onorabil la aceasta sarbatoare si au reusit din plin acest lucru. Evenimentul fiind amplu mediatizat la nivel national, toata lumea a reusit sa vada cum arata Maramuresul in ajunul Sarbatorii Nasterii Domnului. Speram ca am demonstrat si am convins ca suntem un spatiu al traditiei, al echilibrului si armoniei, un loc care merita sa fie vizitat de cat mai multa lume”, a declarat Zamfir Ciceu, presedintele Consiliului Judetean Maramures.

Lăsaţi un răspuns