Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Maramuresul participa la targul de la Berlin

artizanatA devenit deja o traditie ca maramuresenii sa fie prezenti la Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura de la Berlin. Targul de la Berlin, asa cum mai este denumit, se apropie de 80 de editii, iar autoritatile judetului nu vor sa piarda prilejul de a participa si la evenimentul din acest an.

 

Consiliul Judetean (CJ) Maramures a facut primele demersuri pentru a pregati deplasarea la editia din acest an a targului de la Berlin din Saptamana Verde. Astfel, producatorii traditionali de produse alimentare si nealimentare din judetul, care doresc sa participe la editia din acest an a „Grune Woche” – Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura au fost invitati sa participe la o reuniune la Palatul Administrativ. Editia din acest an a targului de la Berlin se desfasoara in perioada 17-26 ianuarie.

In urma cu doi ani, Maramuresul a fost prezent cu 15 standuri< 10 producatori traditionali din Asociatia Producatorilor Traditionali din Maramures, cu preparate din carne, lactate, fructe proaspete si uscate, miere, palinca, dar si 4 mesteri populari.

Anul trecut, delegatia judetului nostru este formata din sapte producatori de produse traditionale. Tot anul trecut, Zamfir Ciceu, presedintele Consiliului Judetean, a fost prezent la targ pentru a sustine delegatia Maramuresului, dar si pentru a vedea care sunt oportunitatile de extindere a spatiului expozitional al Maramuresului. Spre deosebire de anul 2012, cand Romania a fost tara co-organizatoare a evenimentului, in 2013 spatiul expozitional alocat judetului a fost mai restrans (15 mp. pentru standurile Maramuresului). Cu toate acestea, Maramuresul a impresionat din nou, atat prin calitatea produselor 100% naturale, oferite spre vanzare de producatorii imbracati in costume nationale autentice din zonele pe care le reprezinta, cat si prin spectacolul oferit de Ansamblul Folcloric National Transilvania, prezent cu un grup de dansatori, cu orchestra si cu taragotistul Dumitru Dobrican.

 

 

 

Lăsaţi un răspuns