Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Femeile liberale intre actiuni umanitare si dorinta tinerilor de a-si cladi un viitor in Romania

Mihaela Campan

Mihaela Campan

Organizatia Femeilor Liberale (OFL) Baia Mare s-a remarcat prin actiuni din diferite domenii de activitate. Astfel, anul trecut, OFL Baia Mare a demarat activitati din sfere diverse – de la cele umanitare, pana la cele de natura economica, menite sa cladeasca un viitor in Romania. Femeile au planuri mari si pentru acest an, primele actiuni fiind deja organizate cu prilejul zilei de 15 ianuarie.

 

Actiunilor Organizatiei Femeilor Liberale Baia Mare, pe parcursul anului 2013, arata ca acestea au desfasurat mai multe evenimente care au venit in sprijinul comunitatii baimarene. Pe domeniul economic, OFL a demarat proiectul „Vreau sa-mi cladesc viitorul in Romania”. Obiectivul general al acesteia a urmarit dezvoltarea afacerilor in tara. ~n domeniul juridic a fost organizat un seminar „Imi cunosc drepturile?”, acesta fiind dedicat tinerilor (elevi si studenti), iar lector a fost prof.univ.dr. Ioan Tohatan, din cadrul Universitatii de Nord Baia Mare. La finalul seminarului fiecare participant a primit cate o Constitutie.

 

458 de persoane au beneficiat de controale oftalmologice gratuite la sediul PNL Maramures

In sanatate, femeile liberale au organizat mai multe actiuni – controale oftalmologice gratuite, masurarea glicemiei si a tensiunii arteriale etc. „In ceea ce priveste controalele oftalmologice, acestea s-au desfasurat la sediul PNL, in prima decada a anului ( februarie – martie 2013). Astfel, 458 de persoane si-au verificat gratuit acuitatea vizuala, iar cei care au fost depistati cu probleme oftalmologice mai grave au fost indrumati spre cabinetele de specialitate. De asemenea, la sfarsitul anului 2013, am sustinut o actiune de interes major pentru femei,  acesta fiind doar inceputul unei campanii cu denumirea ,,Pretuieste-ti viata” pe care o vom derula si in acest an). Este vorba de un seminar pe teme de preventie a cancerului de col uterin si a cancerului de san. S-a demarat prima campanie de screening, in care s-au implicat lectorii de specialitate, medici de familie (dr.Cornelica Ilea), medici ginecologi (dr.Dorina Micle), dar si psihologi, oncologi si alti specialisti in domeniu”, a declarat Mihaela Campan, presedinte OFL Baia Mare, care este si consilier local al municipiului resedinta de judet.

 

Violenta domestica – in atentia OFL

O actiune despre violenta domestica impotriva copiiilor a fost efectuata anul trecut de femeile liberale. Acesta s-a desfasurat sub denumirea „Violenta este arma celor slabi”, in unitati de invatamant. Lectorii invitati sa sustina proiectul femeilor liberale au fost Cristina Ambrus, psihopedagog, Florica Nan, psiholog si Cecilia Grozavu, repezentant din partea Politiei Baia Mare. De asemenea, inaitea sarbatorilor Pascale, dar si a sarbatorilor de iarna, OFL Baia Mare e oferit pachete cu dulciuri si fructe pentru copiii aflati in Centrul Maternal de Primiri Urgente din Baia Mare.

„Nu au fost uitati nici seniorii de la Caminul de Batrani din Baia Sprie. Acestia au primit, in dar, pachete cu produse specifice Craciunului. Tot pentru aceste persoane am donat fonduri pentru achizitionarea unui tub de oxigen”, a declarat Campan.

Actiunile femeilor liberale au continuat si in acest an. Astfel, marti, 14 ianuarie, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare, femeile liberale au fost alaturi de 40 de copii care au sustinut un program omagial in cinstea lui Mihai Eminescu, la aniversarea a 164 de ani de la nasterea poetului. „Multumim celor care ne-au fost alaturi in 2013 si promitem ca, si in 2014, pe agenda noastra de lucru vor fi multe actiuni si activitati benefice pentru comunitate”, a conchis Mihaela Campan.

Lăsaţi un răspuns