Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Primarul din Cavnic: Denigrarea mea, fara temei, a facut-o pe mama sa planga

„Nu acuz, nu ma justific, ci doar explic. Am fost terfelit fata niciun temei, iar denigrarea mea a facut-o pe mama sa planga. Mama mea, o femeie de 80 de ani din Coltirea a plans, a plans familia mea, au plans copiii mei pentru ca totul a fost facut tendentios”, a declarat Alexandru Dragos, primarul orasului Cavnic.

Alexandru Dragos, primar Cavnic

Alexandru Dragos, primar Cavnic

Alexandru Dragos sustine ca vinovat pentru aceasta situatie este Vladimir Petrut, viceprimarul orasului Cavnic, acesta fiind catalogat drept „sursa” denigrarii. „Oamenii sunt incremeniti si au trazniti de ceea ce se spune despre mine. Nu acuz pe cei care au scris articole la adresa mea, ci sursa denigrarii”, a subliniat primarul. Alexandru Dragos a precizat ca intentia lui a fost de a colabora cu viceprimarul, insa acesta a refuzat, motivand ca nu se supune pentru ca nu a avut niciodata sef. „Viceprimarul din Cavnic are profesia de conducator auto, categoria B, asa cum sunt vreo cinci milioane de oameni din tara. A terminat o scoala, a luat examenul de bacalaureatul dupa 7  ani, are un curs de calculatoare si, in momentul de fata, este student la o facultate. Mi-a spus ca nu se supune pentru ca nu a avut niciodata sef. Probabil e ca cei care odata ajunsi pe o functie nu le mai ajungi nici cu prajina la nas. Probabil nici eu nu pot sa-i ajung la nas”, a spus Dragos.

 

Primarul si viceprimarul comunica prin „scrisori”

Primarul a mai aratat ca orice sarcina i-a dat viceprimarului, acesta a refuzat sa o indeplineasca. „M-am adresat in scris si i-am dat sarcini, el mi-a raspuns ca nu-mi intelege scrisul. I-am scris la calculator si mi-a raspuns ca nu pot rezolva, iar apoi mi-a inaintat o nota explicativa in care nu spunea nimic. I-am dat sarcini pe limie de mediu si mi-a raspuns ca nu-si poate depasi competentele si atributiile. L-am numit sef la comisia de patrimoniu, el mi-a raspuns ca nu are pregatirea necesara. I-am cerut sa se ocupe de avize pentru proiecte, mi-a raspuns ca nu poate duce la indeplinire sarcinile. Astfel, am ajuns sa nu-i mai dau sarcini care sa-l oboseasca”, a declarat primarul. Acestea sunt si o parte din motivele pentru care, la Primaria Cavnic, viceprimarul a ramas fara drept de semnatura, iar relatia cu primarul a devenit tensionata.

~n opinia primarului, prin acest „circ”, Vladimir Petrut nu vrea altceva decat scaunul de primar. Avand in vedere situatia dintre cei doi si faptul ca administratia are de suferit pe fondul tensiunilor dintre primar si viceprimar, la Primaria Cavnic s-a intervenit politic pentru aplanarea conflictului. Saptamana viitoare se va semna un protocol intre PSD (partid al carui membru este primarul) si PP-DD (partid din care face parte Vladimir Petrut), prin care se vor pune bazele unei colaborari inclusiv in ceea ce priveste asigurarea unei majoritati in consiliul local, care sa permita desfasurarea activitatii in conditii de normalitate a administratiei locale.

Lăsaţi un răspuns