Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

PSD vrea protocoale cu PP-DD si Partidul Verde

Gabriel Zetea

Gabriel Zetea

Masura a fost gandita pentru linistea comunitatilor

Spirite incinse la Borsa si Cavnic dupa ce in fiecare dintre cele doua localitati au aparut tensiuni si neintetelgeri intre primar si viceprimar. Daca la Borsa, primarul, Toni Mihali, a incercat sa-l demita din functie pe Sorin Ioan Timis, viceprimarul orasului insa nu a reusit, la Cavnic, neintelegerile s-au amplificat in ultima vreme. Astfel, viceprimarul a lansat acuze grave la adresa primarului, iar daca acestea s-ar fi adeverit, edilul ar fi ajuns dupa gratii.

Vladimir Petrut, viceprimarul orasului Cavnic, l-a acuzat de delapidare pe Alexandru Dragos, primarul orasului. Primarul recunoaste ca este in conflict cu Petrut de pe vremea cand acesta din urma nu era inca viceprimar, insa, daca pana nu demult situatia a fost intr-o stare de latenta, in ultima perioada lucrurile au scapat de sub control. „Nu vreau sa acuz, nici sa ma justific, ci vreau sa explic o situatie care a generat un conflict si pentru care am fost terfelit fara niciun temei. Am incercat sa lucrez si sa colaborez cu primarul, dar nu se poate, pentru ca el refuza acest lucru”, a declarat Alexandru Dragos, primarul orasului Cavnic.

Avand in vedere tensiunile create, dar si faptul ca atat primarul din Cavnic, cat si viceprimarul din Borsa sunt membri ai PSD, social-democratii maramureseni au decis sa intervina pentru aplanarea situatiei. Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures, a subliniat ca partidul a intervenit pentru a pune capat neintelegerilor dintre reprezentantii administratiilor locale din cele doua administratii. „Nu se poate face administratie daca primarul si viceprimarul nu se pot intelege. ~n ultimele doua saptamani am avut mai multe intalniri cu reprezentantii PP-DD si a Partidului Verde. Dorinta noastra este de a gasi solutii astfel incat neintelegerile din politica sa nu influenteze actul administrativ. Astfel, saptamana viitoare ne vom intalni iar si vom semna un protocol intre PSD si PP-DD, si un alt protocol intre PSD si Partidul Verde, prin care sa se asigure majoritatea politica in consiliile locale, iar acestea sa reprezinte un sprijin pentru primari”, a declarat Zetea.

Presedintele PSD Maramures a precizat ca scopul acestor protocoale este de a pune capat scandalurilor dintre factorii reprezentantivi ai administratiei locale. Zetea a mai spus ca prin acest demers PSD vrea sa arate ca populatia nu are nicio vina pentru disputele dintre alesii din primarii, ca cetatenii nu au gresit cu nimic, dar si ca social-democratii au deschidere pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta cei din administratia publica locala.

Lăsaţi un răspuns