Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Accident mortal pe bulevardul Republicii din Baia Mare

accidentAccident mortal in Baia Mare. Un pieton care a traversat strada prin loc nepermis a fost ucis. Accidentul s-a produs luni seara.

 

Pietonul a fost lovit in plin de un autoturism care circula cu viteza si a fost proiectat la cativa metri de la locul impactului. Echipele de interventie chemate la fata locului au incercat sa-l resusciteze pe barbatul accidentat, insa efortul lor a fost zadarnic.  

Soferul autoturismului BMW implicat in accident sustine ca barbatul a iesit dintr-un local si s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis.

Acest lucru a fost confirmat si de oamenii legii. Inspector principal Grigore Tomoioaga, din cadrul Biroului Rutier Baia Mare, a declarat ca accidentul s-a produs pe fondul traversarii neregulamentare, in timp ce pietonul incerca sa traverseze strada prin loc nepermis, la o distanta de aproximativ 30 de metri de cea mai apropiata trecere pentru pietoni.

Cercetarile politistilor au stabilit ca urma de franare lasata de autoturism era de 72 de metri, semn ca soferul circula cu viteza.

Conducatorul auto (un tanar in varsta de 22 de ani) a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Victima a fost transportata la spital, unde s-a declarat decesul. Barbatul care a decedat avea 53 de ani si era colonel in rezerva.

Politistii au deschis un dosar penal pe numele tanarului sofer.

 

Lăsaţi un răspuns