Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Activitatea Directiei de Asistenta Sociala – analizata de o comisie

Nicolae Boitor, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures, pare ca are zilele numarate la conducerea institutiei. Consiliul Judetean (CJ) Maramures a luat in discutie, in repetatre randuri, activitatea institutiei pe care acesta o conduce. O decizie se va lua dupa urmatoatea sedinta a CJ, cand se va prezenta raportul comisiei care analizeaza activitatea DGASPC.

dgaspc mm

dgaspc mm

In ultima perioada au fost trase mai multe semnale de alarma privind modul nereguli din cadrul DGASPC. Mai m,ult, in urma cu mai bine de trei luni, in plenul CJ, a fost criticat raportul de activitate prezentat de conducerea institutiei de protectie a copilului, iar la inceputul lunii februarie, consilierii judeteni au readus in atentia executivului CJ problemele din institutie. Alesii au cerut membrilor din comisia de protectie a copilului sa le prezinte concluziile cu privire la situatia din DGASPC.

„Va readuc aminte ca, in urma cu trei luni, am cerut comisiei sa faca analiza si sa vina cu un raport privitor la situatia de la DGASPC. Nu vreau sa fim nevoiti sa facem alta comisie. Rog comisia sa-si faca treaba si sa ne puna la dispozitie raportul pentru ca nu mai vreau sa aud despre neregulile de acolo. Sa vedem ce nu e in ordine. Trebuie sa ne dam seama si noi, consilierii judeteni, si sa facem ceva”, a spus Marinel Kovacs, consilier judetean PNL.

Raspunsul a venit din partea presedintelui de comisie, Cornelica Ilea, care a motivat ca raportul este aproape finalizat. „Au fost multe probleme de discutat. Am primit raspuns la 25 de intrebari pe care le-am formulat catre conducerea institutiei si urmeaza sa  dezbatem cu comisia. Vom finaliza raportul si-l vom prezenta”, a spus Ilea.

Executivul CJ recunoaste ca se ia in calcul si o posibila schimbare din functie a actualului director.

Lăsaţi un răspuns