Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Anton Rohian a intins o mana de ajutor celor afectati de ninsorile abundente

Anton Rohian

Anton Rohian

Anton Rohian, prefectul judetului Maramures, a intins o mana de ajutor celor care au probleme din cauza conditiilor meteorologice din judetele din sud-estul tarii.

Avand in vedere faptul ca in judetul Maramures nu s-au inregistrat probleme deosebite din cauza conditiilor meteorologice, iar pentru urmatorul interval se prognozeaza vreme destul de „blanda”, prefectul judetului a decis sa trimita, din Maramures, sapte utilaje pentru deszapezire in judetul Vrancea.

„Este vorba de sase utilaje grele si unul pentru descongestionat zapada care au fost trimise in judetul Vrancea. Utilajele sunt de la firma care se ocupa de deszapezire pe DN 18, in zona Pasului Prislop. Noi am trimis utilajele, ca o forma de sprijin, iar ceea ce tine de asigurarea combustibilului, costuri sau alte aspecte legate de functionare sunt in sarcina firmei care a castigat licitatia pentru deszapezire, in zona in care se actioneaza”, a explicat prefectul. Acesta a subliniat ca Maramuresul a primit solicitari pentru sprijin si din judetele Buzau si Braila. „Odata cu instalarea alertelor meteo privind caderile masive de zapada in Institutia Prefectului s-a instalat permanenta. Suntem in alerta continua chiar daca in zona de nord-vest nu sunt probleme deosebite. Vom acorda sprijin celor care au nevoie de ajutorul nostru”, a subliniat prefectul.

Lăsaţi un răspuns