Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Barlea: Tacerea parlamentarilor USL divulga ipocrizia puterii

Gheorghe Mihai Barlea

Gheorghe Mihai Barlea

Gheorghe Mihai Barlea, prim-vicepresedinte PDL, fost senator si prefect de Maramures, este dezamagit de modul in care se comporta parlamentarii puterii. „Sunt dezamagit de comportamentul lor „, a spus Barlea.

Parlamentarii si liderii Uniunii Social-Liberale (USL) au urlat cand erau in opozitie, desi situatia nu impunea, iar acum, dupa ce au ajuns la putere, tac malc desi ar trebui sa urle. Asta crede prim-vicepresedintele PDL Maramures, dupa ce a vazut cum trateaza parlamentarii puterii si liderii partidelor partenere in USL problemele legate de desfiintarea a doua judecatorii din judet si a parchetelor de pe langa acestea.

„In 2011, cand s-a pus problema inchiderii Judecatoriei Somcuta Mare, cei care acum formeaza USL si care atunci erau in opozitie au urlat din toti rarunchii, ca un protest impotriva desfiintarii instantei. Acum, cand ar trebui sa urle, parlamentarii USL tac malc. Situatia este dramatica si vorbim de desfiintarea unor judecatorii din zone in care cetatenii si-au aratat insatisfactia si se simt abandonati”, a declarat Barlea. Fostul senator le-a reamintit parlamentarilor USL cum a tratat PDL in 2011 problema desfiintarii judecatoriilor.

„In 2011, PDL i-a cerut ministrului Predoiu, care era la Justitie la acea vreme sa tina seama de distantele mari dintre instante. S-a desfiintat doar judecatoria de la Somcuta avand in vedere ca era amplasata la o distanta mai mica fata de Baia Mare. Acum, vine USL sa defiinteze judecatoria din Dragomiresti care deserveste populatia de pe Valea Izei, fara sa se tina seama de distanta pana la Sighet sau Viseu de Sus, sa nu tii seama ca intre Targu Lapus si Baia Mare sunt 60 de kilometri. In tot acest timp, parlamentarii USL nu numai ca nu fac nimic, dar nici nu spun nimic”, a declarat Barlea. „Noi protestam impotriva desfiintarii acestor doua judecatorii si suntem dezamagiti de faptul ca toti cei din USL tac malc, aratandu-ne astfel ca ei nu sunt reprezentantii autentici ai maramuresenilor in Parlamentul Romaniei. Acest lucru divulga inca o data ipocrizia actualei puteri care una a spus in opozitie si alte face cand e la guvernare”, a spus apasat Barlea.

Lăsaţi un răspuns