Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Proiect de management respins pe criterii politice

Proiectul de management al Muzeului de Mineralogie Baia Mare, propus de fostul director Ion Bob, a fost respins de plenul Consiliului Judetean (CJ) Maramures. Prin urmare, Bob nu va mai primi un mandat la sefia muzeului.

 

plenul cj

plenul cj

CJ a suspus ieri dezbaterilor o hotarare privind aprobarea proiectului de management si a duratei contractului la Muzeul judetean de Mineralogie. Este pentru a doua oara cand proiectul este pe ordinea de zi a sedintelor CJ, la sedinta precedenta fiind amanat. Conform proiectului, durata mandatului pentru managementul muzeului este de trei ani, insa consilierii au respins proiectul propus de Ion Bob.

In plenul CJ, 21 de consilieri au votat impotriva aprobarii proiectului de management (PSD, PNL, UDMR, PC), cei din PDL au fost „pentru”, in vreme ce consilierii din PP-DD s-au abtinut.

Motivele sunt lesne de inteles dupa ce Ion Bob a fost schimbat din functia de director al muzeului dupa incidentul din luna ianuarie (in noaptea de 25 spre 26 ianuarie, un exponat a fost furat din muzeu).

Astfel in urmatoarea perioada va fi organizat un concurs pentru desemnarea unui nou director al institutiei muzeale.

Lăsaţi un răspuns