Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 15 iulie 2024

Nemeş: Am votat-o pe Alina Gorghiu

ovidiu nemes

ovidiu nemes

Ovidiu Nemeş, liderul PNL Maramureş, primar al municipiului Sighetu Marmaţiei, şi membru în Biroul Politic Naţional al partidului, i-a dat votul de încredere, pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Alinei Gorghiu. Acesta consideră că alegerea Alinei Gorghiu reprezintă o schimbare pentru Partidul Naţional Liberal, care poate fi corelată cu alegerile din 16 noiembrie, când românii au arătat că ţara trebuie să se îndrepte într-o altă direcţie.

 

„Am susţinut-o pe Alina Gorghiu pentru că este un lider tânăr din generaţia noastră, cu viziune. S-au purtat discuţii complexe, care ţin de ancorarea partidului la realităţile şi aşteptările societăţii civile. Sunt de părere că ceea ce au ales românii în 16 noiembrie trebuie să aibă continuitate şi în partid. Din acest motiv, consider că Alina Gorghiu este persoana potrivită care are forţa şi susţinerea necesară să ducă mai departe programul politic al Partidului Naţional Liberal. Prin votul dat astăzi s-a confirmat aşadar dorinţa partidului de a se reforma. Partidul Naţional Liberal Maramureş salută alegerea preşedintelui PNL, în persoana Alinei Gorghiu şi dă asigurări că va fi un partener de încredere care va susţine toate demersurile şi proiectele partidului. Ludovic Orban rămâne un lider de bază în PNL şi un prieten al Maramureşului”, declară liderul PNL Maramureş, Ovidiu Nemeş.

 

Prim-vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a fost aleasă joi preşedinte al vechiului PNL, urmând să devină copreşedinte al noului PNL. Alina Gorghiu a fost aleasă în cadrul Biroului Politic Naţional al vechiului PNL cu 48 de voturi, iar prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, care a candidat la rândul său pentru şefia PNL, a obţinut doar 27 de voturi. Alegerile vin ca urmare a alegerii lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte al României, care a anunţat, în debutul şedinţei BPN de joi, depunerea mandatului de preşedinte al partidului şi demisia din PNL.

 

Lăsaţi un răspuns