Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 14 iulie 2024

Controale pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos

La finalul săptămânii trecute, poliţiştii maramureşeni au efectuat controale pentru depistarea transporturilor ilicite de material lemnos şi combaterea delictelor silvice. În urma acţiunii desfăşurate, poliţiştii au confiscat 30 mc lemn şi au aplicat amenzi în valoare de 8 000 de lei.       

Poliţiştii din Borşa au oprit pentru control mai multe autovehicule care transportau material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că doi bărbaţi, în vârstă de 27 şi 48 de ani, transportau ilegal peste 14 mc de lemn de esenţă răşinoase respectiv peste 11 mc de lemn de esenţă foioase.

În ambele cazuri, lemnul a fost confiscat şi predat ocolului Silvic Alpina Borşa iar cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare cu amendă de 3 000 de lei. transport lemn

Şi poliţiştii din Vişeu de Sus au identificat pe strada Dragoş Vodă din localitate, un bărbat din Leordina, care transporta cu o autoutilitară material lemnos. Deoarece şoferul nu a putut prezenta avizul de însoţire sau alte documente echivalente, poliţiştii au confiscat cei 4.5 mc lemn, de esenţă foioasă, şi au aplicat o amendă în valoare de 2 000 de lei.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproximativ 43 000 de lei.           Ca măsuri complementare, au fost reţinute 13 permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

 

Lăsaţi un răspuns