Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Fonta: Încercăm o alianţă PSD-UNPR pentru Primăria Vişeu de Sus

Uniunea pentru Progresul României (UNPR) a anunţat că, l-a nivel de Maramureş, s-au desemnat, până acum, 32 de candidaţi pentru funcţiile de primari. Pregătirile pentru alegerile locale din luna iunie sunt în plină desfăşurare, iar conducerea UNPR Maramureş speră ca până în luna aprilie numărul candidaţilor pentru funcţia de primar să crească.

În ceea ce priveşte candidaturile pentru Primăria Vişeu de Sus, unde reprezentantul organizaţiei locale aşteaptă verdictul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-un dosar legat de incompatibilitate, Nuţu Fonta, preşedinte UNPR Maramureş, a precizat că se încearcă încheierea unei alianţe cu social-democraţii.

primaria viseu

„Două variante au fost supuse analizei pentru desemnarea candidatului pentru funcţia de primar al oraşului Vişeu de Sus. Viceprimarul nu va mai candida pentru că are o problemă legată de un raport de incompatibilitate care încă nu s-a finalizat, dar a propus pe unul dintre membrii organizaţiei locale. Altă variantă este încheierea unei alianţe cu PSD pentru o candidatură comună pentru funcţia de primar”, a declarat Fonta.

 

Preşedintele UNPR a subliniat că în vederea încheierii alianţei cele două părţi  şi-au dat acordul de principiu. „Avem relaţii bune atât cu Gabriel Zetea, liderul PSD Maramureş, cât şi cu Vasile Coman, primarul oraşului Vişeu de Sus. S-a discutat despre o candidatură comună, însă înţelegerea nu s-a parafat. Nu grăbim lucrurile. Aşteptăm să ajungă la un acord naşul şi cu finul (n. red. Coman fiind naţul lui Filip)”, a declarat Fonta.

În ceea ce priveşte acţiunea de strângere de semnături demarată de viceprimarul Filip la Vişeu de Sus, liderul UNPR Maramureş spune că nu deţine informaţii despre acest demers. Ba mai mult, atata vreme cat protocolul de colaborare intre PSD si UNPR nu a fost semnat, actiunea de strangere de semnaturi nu se justifica.

Cu toate acestea, viceprimarul Filip spune că acţionează în numele UNPR. „Eu nu o să mai candidez pentru primărie sau consiliu. Eu mi-am îndeplinit misiunea. Nu mai candidez, dar am în spate o echipă care trebuie să meargă mai departe. Echipa mea e serioasă: 17 din 17 (n. red. numărul consilierilor locali) şi va merge înainte. Strângem semnături pentru UNPR nu pentru mine personal”, a declarat viceprimarul Filip.

 

Lăsaţi un răspuns