Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Rezerviştii la raport! Jandarm maramureşean, la 102 ani

În 31 martie, la sediul Jandarmeriei Maramureş, s-a desfăşurat activitatea „Rezerviştii la Raport!”, eveniment organizat cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

plachetaCa în fiecare an, în preajma aniversării Zilei Armei, Jandarmeria Maramureş îşi îndreaptă atenţia în mod special către predecesorii acestei unităţi, către cei care au lăsat în urmă profesia de jandarm, profesie pe care o ducem azi, noi cei activi, mai departe.

jandarmiCu această ocazie s-a desfăşurat apelul solemn al rezerviştilor şi veteranilor unităţii, la care peste 20 au răspuns „Prezent!”. În urma apelului, celor prezenţi li s-au înmânat Revista Jandarmeriei Maramureş, ediţia 2016, după care s-a trecut la citirea mesajului Inspectorului General Împuternicit al Jandarmeriei Române.

Pentru a-i cinsti pe cei care de la ultima întâlnire au plecat de printre noi s-a păstrat şi un moment pios de reculegere în amintirea dumnealor.

Comanda unităţii nu l-a uitat nici de această dată, pe cel mai vârstnic veteran de război, jandarm maramureşean, colonel Buduru Anghel, căruia i s-a acordat o plachetă de onoare în semn de respect şi apreciere. La cei 102 ani pe care i-a adunat de la începutul Primului Război Mondial, starea de sănătate nu a putut face posibilă prezenţa acestuia la apelul solemn, dar placheta va ajunge la veteranul de război.

Lăsaţi un răspuns