Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 14 iulie 2024

Se numără cioatele din pădurile Lăpuşului

Trei bărbaţi din comuna Lăpuş sunt cercetaţi de poliţişti pentru că au tăiat ilegal arbori de pe proprietăţile mai multor persoane.

cioate padure

Una dintre priorităţile poliţiei maramureşene este protejarea fondului forestier prin prevenirea delictelor silvice şi identificarea şi tragerea la răspundere a celor care nu respectă prevederile legale în acest domeniu.

În acest scop, poliţiştii din Târgu Lăpuş împreună cu jandarmi, s-au sesizat din oficiu că, din locul numit ,,Valea Negri”, de pe proprietăţile mai multor persoane au fost tăiaţi ilegal mai mulţi arbori.

Din primele cercetări efectuate a reieşit că bănuiţi de comiterea faptei sunt trei bărbaţi din comuna Lăpuş, angajaţi la o firmă de exploatare forestieră.

La faţa locului a fost solicitată prezenţa Gărzii Forestiere pentru inventarierea cioatelor rezultate în urma tăierilor ilegale, precum şi pentru stabilirea prejudiciului cauzat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

 

 

Lăsaţi un răspuns