Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Procesiune religioasă, pe străzile din Baia Mare, de Buna Vestire

Buna Vestire este prăznuită de Biserică pe 25 martie. Buna Vestire sau popular Blagoveştenia (termenul slav corespunzător celui de Buna Vestire), este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

buna_vestire

Maine, de Buna Vestire, în Baia Mare, va fi organizată o procesiune religioasă. Scopul manifestării îl constituie promovarea şi susţinerea dreptului la viaţă şi este organizată cu sprijinul PRO VITA.

 

Vineri, 25 martie a.c., între orele 17:30-18:30, Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului organizează o procesiune religioasă pe traseul: Catedrala Ortodoxă Sf. Treime – Bd. Unirii – Bd. Bucureşti – Bd. Republicii – str. George Coşbuc – Biserica Ortodoxă Naşterea Domnului (peste drum de Palatul de Justiţie). Deplasarea se va face pe carosabil, pe un sens de circulaţie. Efective de jandarmi maramureşeni vor asigura ordinea şi siguranţa publică în zona de desfăşurare a procesiunii religioase pentru ca manifestarea să se desfăşoare în condiţii normale.

 

Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sărbă­torile Maicii Domnului.

 

Lăsaţi un răspuns