Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

„Apa – miracolul vieţii” – simpozion la şcoală

Joi, 31 martie, la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare, s-a desfăşurat simpozionul cu tema „Apa-miracolul vieţii”, coordonat de prof. Letiţia Ilieş (profesor de chimie), în colaborare cu prof. Loredana Lorincz (profesor de biologie) şi înv. Maricica Man.

 

simpozion apaPrin activităţile derulate în cadrul simpozionului s-a urmărit formarea la elevi a unei atitudini responsabile, pozitive, faţă de mediu şi sensibilizarea lor pentru protejarea naturii, în general, şi a apei, în special. Protejând apa şi natura, ne protejăm pe noi. Apa este în pericol şi depinde de noi să o salvăm. Omul este singurul care distruge elementele naturii şi tot el le poate salva. Au fost doar cîteva din subiectele abordate în cadrul simpozionului.

Grupul ţintă au fost elevi din ciclul gimnazial şi primar (clasa a III-a A), care au prezentat materiale interesante şi bine structurate, despre cea mai răspândită substanţă de pe Pământ. La eveniment au fost prezenţi Petru Ghişa – membru în Garda Ecologică de pe lângă Primăria Baia Mare şi Teodor Man – inginer chimist la SC Vital, care au completat cu noi informaţii bagajul de cunoştinţe al elevilor despre apă. Prin machetele realizate (sisteme de refolosire a apei uzate, simularea unei explozii nucleare), pliantele, cântecele şi desenele lor, elevii au încercat să atragă atenţia asupra faptului că apa trebuie protejată şi economisită.

Elevii participanţi la acest simpozion s-au arătat interesaţi de materialele prezentate, de tema abordată şi şi-au manifestat dorinţa de a mai organiza astfel de activităţi în şcoala lor.

(V. I.)

Lăsaţi un răspuns