Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Liderii PSD fac zid în jurul şefului penal. Zgonea gonit din partid

Condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul Referendumului a băgat zâzanie în PSD. Valeriu Zgonea i-a cerut lui Dragnea să plece din funcţie, iar liderii PSD au făcut zid în jurul lui Dragnea. Mai mult, Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat că numărul doi din partid, Valeriu Zgonea, ar trebui să-şi dea demisia din toate funcţiile deţinute în PSD în urma conflictului pe tema rămânerii lui Liviu Dragnea în fruntea formaţiunii. Totodată, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, ironic, că “măreţia lui Valeriu Zgonea nu poate fi digerată de oamenii de rând, aşa că, poate, scăpăm de el”.

dragnea-si-zgonea„Astăzi împăratul este gol. PSD se îndreaptă cu paşi repezi şi cu ochii închişi către prăpastie. Este datoria mea să spun lucrurilor pe nume. Funcţia aceasta pe care mi-au dat-o colegii mei într-un congres mă obligă să blochez moartea partidului sub povara problemelor unor lideri. Este de datoria mea să spun ceea ce cred şi ceea ce simt. Nimeni nu poate să mă oblige, să mă oprească din această credinţă pe care o am. De peste 20 de ani de când sunt în partid’, a declarat, astăzi, Valeriu Zgonea, înaintea şedinţei BPN.

Social-democraţii ar urma să fie convocaţi miercuri într-o şedinţă a Comitetului Executiv al partidului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că eventuale sancţiuni din partid vor fi discutate miercuri, când va fi convocat Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii.

„Toate astea se discută miercuri”, a declarat Liviu Dragnea, la sosirea la sediul PSD, întrebat de jurnalişti dacă social-democraţii vor discuta luni despre eventuale sancţiuni sau excluderi.

Zilele trecute Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş, a precizat că Dragnea trebuie să rămână în fruntea partidului. ”Din punctul nostru de vedere, nu s-a schimbat nimic. Liviu Dragnea este președintele PSD și are obligația să rămână pentru a menține partidul unit, pentru ca PSD să continue să ofere constant și coerent, în această campanie electorală, dar și în viitor, proiecte pentru români. Am avut și ieri și azi, întâlniri cu colegii președinți de organizații județene din țară, dar și cu membri PSD Maramureș, iar poziția noastră este unanimă: Liviu Dragnea este omul care a demonstrat, de-a lungul carierei sale, o aplecare deosebită înspre problemele comunităților locale și am reușit, în ultimii ani, printr-o foarte bună colaborare administrativă, să finanțăm în județul Maramureș și nu numai, proiecte pe care alte guvernări le uitaseră. Și de aceea, Liviu Dragnea va avea și azi, și în viitor, simpatia și sprijinul nostru necondiționat”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

sursa: Mediafax

foto: flux 24.ro

Lăsaţi un răspuns