Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

PSD a scăpat de datorii

PSD Maramureș a achitat toate datoriile istorice către administraţia locală Baia Mare.

sediu psd mmGabriel Zetea, președintele PSD Maramureș a anunțat vineri, 1 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul pe care îl conduce a achitat integrat datoria către municipalitate. Este vorba de aproape 105 mii lei (peste un miliard de lei vechi), constând în datorii acumulate din impozitele celor două sedii pe care partidul le are în Baia Mare: sediul filialei județene și sediul Organizației Municipale a PSD.

Acest subiect a suscitat interesul unei părți a presei locale, precum și a partidelor politice apropiate actualului primar de Baia Mare. Liderul județean al PSD Maramureș a dorit să facă public faptul că, în acest moment, filiala județeană a social-democraților nu mai are nicio datorie către municipalitate, ANAF sau furnizori.

”Suma de un miliard de lei vechi a fost strânsă în urma unei colectări riguroase a cotizațiilor membrilor de partid. În luna februarie 2016 am achitat integral și plata chiriei pe lângă plata impozitului, deși miercuri, 30 martie 2016, în Parlamentul României s-a stabilit că, pe perioada campaniilor electorale, conturile partidelor politice nu pot fi blocate. Am considerat, însă, că nu este normal să intrăm cu datorii în această campanie. Unul dintre criteriile pe care PSD le-a stabilit în nominalizarea candidaților pentru primării, Consilii locale sau Consiliul Județean este integritatea. Candidații pe care îi avem în fiecare din cele 76 de UAT-uri trebuie să facă dovada faptului că sunt cu toate plățile către buget la zi. PSD va verifica dosarul de candidatură al fiecărui membru PSD care dorește să candideze în cadrul alegerilor locale din anul 2016”, dosar care va trebui să cuprindă o adeverință privind plata la zi a contribuțiilor pentru bugetele autorităților locale. Ați plăti obligațiile legale către autoritățile locale este o obligație și un act de patriotism local și un lucru la care PSD ține foarte mult”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Lăsaţi un răspuns