Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Şedinţă de dialog social cu protestatarii la usa

Sindicaliştii din Sănătate spun că s-au săturat de umilinţă. Pe fondul nemulţumirilor şi a faptului că vocea nu le este auzită când e vorba de soluţionarea revendicărilor, Sanitas a început protestele. Prima acţiunea a fost organizată astăzi, când a fost organizată o acţiune de pichetare a Instituţiei Prefectului, actiune la care a participat si sindicatul personalului TESA din Sanatate.

protest sanitas cu prefectTot astăzi, la Palatul Administrativ din Baia Mare s-a desfăşurat prima şedinţă de dialog social după schimbarea prefectului.

 

Mircea  Ciocan, preşedinte CNSLR Frăţia, a fost prezent la comisia de dialog social şi a prezentat revendicările Federației Sanitas. Ciocan a subliniat că Sanitas a declanșat o serie de proteste la nivel național. Printre revendicări se numără: eliminarea inechităților salariale pentru toți angajații din sistemul sanitar și de asistență socială; creșterea salariilor angajaților din sistemul sanitar și de asistență socială cu 25% și în anul 2016; acordarea sporurilor specifice medicilor pentru perioada orelor de gardă; acordarea sporurilor la salariul de bază actual pentru întreg personalul din sistemul sanitar și de asistență socială; alocarea unui procent de 6% din PIB pentru sănătate și altele. Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a luat act de problemele cu care se confruntă personalul din sistemul sanitar și de asistență socială și urmează să transmită revendicările Guvernului României.

Prefectul Sebastian Luput le-a spus sindicalistilor ca va inainta guvernantilor lista de revendicari care i-a fost inmanata.

Daca revendicarile nu for fi solutionate sirul protestelor va continua. „Protestele vor continua in perioada 9-13 mai, cu adunari publice care vor fi organizate in capitala. Sindicalistii vor picheta Ministerul Sanatatii, al Finantelor si al Muncii. De asemenea, la nivel central vor continua negocierile, insa daca acestea nu vor avea efectul scontat, in luna iunie, va fi organizat un miting de amploare”, a declarat Cristina Turda, presedinte Sanitas Baia Mare.

 

 

Lăsaţi un răspuns