Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Cornelia Negruţ cere măsuri pentru a stopa scăderea natalităţii

Deputatul ALDE Maramureş, Cornelia Negruţ, s-a adresat ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Nicolae Pîslaru, solicitând măsuri concrete privind remedierea situaţiei îngrijorătoare a scăderii natalităţii din România.

cornelia negrut„România a înregistrat în ultimii ani record după record negativ în ceea ce priveşte natalitatea. În ultima perioadă s-au consemnat luni în care s-au născut cei mai puţini copii de când există măsurători despre natalitatea din România, respectiv din anul 1930 până în prezent. De altfel, există anumite informaţii care indică faptul că dacă ritmul descrescător va continua în acest fel, România ar putea fi în pericol de dispariţie ca popor, ceea ce ar fi cu adevărat o dramă!”, a subliniat parlamentarul maramureşean, în documentul oficial înaintat conducerii MMFPSPV.

În finalul interpelării, Cornelia Negruţ l-a întrebat pe ministrul Muncii următoarele:

„1. Câţi copii s-au născut în acest an în România şi câţi în judeţul Maramureş?;

2. Care este evoluţia natalităţii din România în ultimii ani, în comparaţie cu ultimii ani dinainte de anul 1990?;

3. Care este raportul natalităţii din ultimii ani, comparativ cu situaţia din Uniunea Europeană?;

4. Ce strategie are Ministerul pe care îl conduceţi pentru creşterea natalităţii?”.

„Scăderea drastică a natalităţii din România trebuie să ne preocupe pe toţi cei implicaţi în procesul politic, administrativ şi decizional. În primul rând însă este datoria guvernanţilor să găsească strategiile, proiectele şi programele adecvate pentru a stopa acest fenomen alarmant. Aştept ca noul ministru de resort să vină cu un răspuns pertinent şi bine fundamentat pe marginea subiectului abordat”, a conchis deputatul Cornelia Negruţ.

Biroul de Presă al deputatului ALDE Maramureş

Lăsaţi un răspuns