Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 31 ianuarie 2023

Vernisajul lucrărilor de atestat prinse în proiectul „Alege Arhitectura”

Viitorul arhitecturii judeţului este pe mâini bune. Tinerii care studiază arhitectura sunt îndrumaţi de specialişti, membri ai Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) Nord Vest.

La nivel de Maramureş există un parteneriat între OAR si Liceul de Arte Baia Mare, în baza acestui parteneriat fiind derulat şi proiectul „Alege Arhitectura”.

Proiectul a ajuns la ediţia a VII-a, iar joi, 19 mai, de la ora 18.00, la Galeria de Artă din Baia Mare, va avea loc vernisajul lucrărilor de atestat ale elevilor clasei a XII-a (specializarea arhitectură) de la Liceul de Arte din Baia Mare, îndrumator arh. Cătălin Anghelescu.

Arhitect Paskucz Ştefan Ioan, preşedinte al Consiliului Teritorial al Filialei Nord Vest a OAR, a precizat că Proiectul “Alege Arhitectura” s-a născut în cadrul parteneriatului pe care Filiala Nord-Vest a OAR îl are cu Liceul de Arte din Baia Mare. Parteneriatul are ca principal scop susţinerea învăţământului liceal de arhitectură din cadrul acestei unităţi de învăţământ.

vernisaj arhitecti„Liceul de Arte are în componenţă câte o clasă cu profil arhitectură pentru anii de studiu IX-XII, iar după dispariţia unei colege arhitect (profesor la acest liceu până în anul 2006) conducerea şcolii a apelat la filiala locală a OAR din Baia Mare să accepte preluarea şi susţinerea orelor de proiectare de arhitectură. Astfel că, în prezent arhitecţi din Filiala Nord-Vest a OAR asigură continuitatea necesară pentru desfăşurarea în bune condiţii a învăţământului liceal de specialitate.

Pe lângă susţinerea orelor de proiectare de arhitectură, filiala s-a implicat în acordarea unor premii şi diplome anuale la fiecare clasă de arhitectură, pe baza unor concursuri de proiecte jurizate la sfârşit de an şcolar.

Pe măsura trecerii anilor, filiala a considerat necesar că mai ales susţinerea proiectelor de atestat ale elevilor la absolvirea liceului să se transforme în evenimente ample, în cadrul cărora promovarea arhitecturii şi dincolo de porţile şcolii să se facă simţită cât mai pregnant”, a precizat Paskucz Ştefan Ioan.

Lăsaţi un răspuns