Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 16 iunie 2024

Doi foşti prefecţi la „Sărbătoarea cântecului popular”

Primăria Cupşeni organizează, în aceste zile, a XII-a ediţie a „Sărbătorii portului şi cântecului popular”, o manifestare cu caracter câmpenesc.  Sâmbătă a avut loc deschiderea oficială, iar apoi ansamblurile şcolilor din comună şi invitaţii acestora au prezentat suite de cântece şi dansuri populare.

rohian 1Printre invitaţii de seamă la acest eveniment s-a numărat şi Anton Rohian, fost prefect al judeţului, care acum candidează din partea PSD pentru funcţia de consilier judeţean. Un alt prefect al judeţului (din anul 2003) prezent la eveniment a fost şi Ioan Buda.

Păstrarea tradiţiei a fost unul dintre subiectele pentru care Anton Rohian a depus eforturi şi a organizat dezbateri în repetate rânduri din calitate de prefect. La Cupşeni, fostul prefect a stat la discuţii cu badea Cârtiță, rapsodul din Ungureni: autentic și preocupat să arate și altora horile cu noduri din Țara Lăpușului. S-a reîntâlnit cu străinii interesati de Maramureș, dar şi cu oameni care iși amintesc frumos de felul în care Rohian le-a marcat existența la un moment dat. „Am fost impresionat de spectacolul oferit de copii. Felicit toți copiii care au performat pe scena și au demonstrat că sunt vrednici păstrători ai

rohian 2portului popular autentic! Bravo copii!”, a scris Anton Rohian pe un site de socializare.

Lăsaţi un răspuns