Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 14 iulie 2024

11 deputați și-au dat demisia pentru a prelua mandate de aleși locali

11 deputați și-au prezentat demisiile din Parlament la Biroul permanent al Camerei pentru a-și prelua mandatele de primari sau consilieri locali obținute la alegerile locale.

juramant-400x368„Mai mulți deputați și-au dat demisia după ce au câștigat mandate la alegerile locale, pentru că au calitatea de aleși și pot opta. Demisiile din calitatea de deputat pe care le-am primit până în momentul de față sunt: Daniel Florea, Nistor Laurențiu, Tudorache Daniel, Dragomir Viorel Marian, Marica Petru Sorin, Delureanu Virgil, Iliuță Vasile, Boghicevici Claudia, Roman Gheorghe, Răzmeriță Cornel și Dima Toader„, a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici, la finalul ședinței Biroului permanent.

El a adăugat că până marți, la ora 12,00, toți cei care au câștigat la alegerile locale mandate de primari sau consilieri și vor să preia aceste funcții trebuie să își depună demisiile din Parlament.

Deputatul PSD de Maramureş Florin Cristian Tătaru se află printre parlamentarii care au depus jurământ pentru a prelua mandat de ales local. Acesta a fost ales consilier local în Baia Mare, însă nu s-a decis pentru care mandat va opta: cel de parlamentar sau consilier local.

sursa: Agerpres

Lăsaţi un răspuns