Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 14 iulie 2024

40 de gospodării afectate de inundaţii

Pompierii maramureșeni acționează la această oră pentru înlăturarea efectelor inundațiilor care au afectat noaptea trecută zona Târgu Lăpuș. Pe teren acționează cinci echipaje, cu un număr total de 17 oameni, de la Pichetul Târgu Lăpuș și Punctul de lucru Șomcuta Mare, cu trei autospeciale și tot atâtea motopompe.

inund10Acțiunea este coordonată de către lt.col. Ioan-Daniel Mureșan, inspector șef al I.S.U. Maramureș și cpt. Radu Bodea, comandantul Pichetului Târgu Lăpuș. Salvatorii sunt sprijiniți de 10 jandarmi, comandați de către lt.col. Florișteanu Marcel, inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi. La fața locului s-au deplasat și membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care evaluează pagubele produse de inundații, împreună cu membrii comitetelor locale pentru situații de urgență.

Pompierii acționează cu motopompe pentru evacuarea apei din subsoluri, beciuri și fântâni, iar jandarmii pentru degajarea de aluviuni și de resturile aduse de ape a curților.

 Acțiunea este coordonată de către Sebastian Lupuț, prefectul județului Maramureș, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Conform datelor centralizate până la această oră, în satele Baba și  Coroieni, din comuna Coroieni, respectiv Fântânele și Răzoare, aparținând de orașul Târgu Lăpuș,  inundațiile au afectat circa 40 gospodării, 10 podețe, 2 kilometri de străzi și ulițe.  Drumul Județean 109 F, care a fost afectat pe o porțiune de circa 1 kilometru, a fost curățat, iar la această oră circulația se desfășoară în condiții normale.

 

Lăsaţi un răspuns