Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 12 iulie 2024

Amânarea verdictului pentru Cherecheş

Două cauze în care Cătălin Cherecheş, primarul de Baia Mare suspendat din funcţie, este parte au ajuns astăzi pe masa judecătorilor clujeni. Unul dintre dosare vizează verificarea măsurii preventive (contestaţie formulată la Curtea de Apel Cluj).

chereches-1Cel de-al doilea dosar face referire a o cerere de strămutare a dosarului, depus la Tribunalul Maramureş, prin care Cherecheş a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie (luare de mită în formă continuată). Aceasta a fost formulată după ce primarul suspendat şi avocaţii acestuia au acuzat că „instanțele de judecată au ținut isonul procurorilor și au menținut arestul preventiv în cazul lui Cătălin Cherecheș”.

Pentru amândouă cauzele pronunţarea s-a amânat până în 1 iulie.

Cherecheş este în arest preventiv din 27 aprilie, iar în 20 mai a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie (luare de mită în formă continuată), dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Maramureş.

Acesta a fost suspendat din funcţie, prin ordin de prefect, însă a câştigat un nou mandat de primar în urma alegerilor din 5 iunie. Cherecheş vrea să depună jurământul, în faţa Consiliului Local Baia Mare, pentru noul mandat de primar duminică, 3 iulie.

Lăsaţi un răspuns