Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Amenzi pentru elevii cu comportament de vacanţă

Jandarmii maramureşeni continuă acţiunea de prevenire şi combatere a absenteismului şcolar. În colaborare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ jandarmii au acţionat în baza Planului pentru  creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ preuniversitar. Joi, 2 iunie, s-a organitat o acţiune  pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

absenteism_scolarÎn timpul acţiunii executate în municipiul Sighetu Marmaţiei, în decurs de câteva ore, cadre didactice împreună cu jandarmii sigheteni, au surprins şi identificat un număr de 12 elevi, cu vârste între 15 – 19 ani, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar, în timpul programului educaţional.

Patru dintre elevi au fost sancţionaţi  cu avertisment, iar opt cu amendă contravenţională. De asemenea, jandarmii au extins acţiunea de prevenire şi combatere a absenteismului şcolar şi în localitatea Borşa, surprizând trei elevi, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar, în timpul programului educaţional. Tinerii au vârstele cuprinse între 15-16 ani şi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă.

 

Lăsaţi un răspuns