Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 15 iulie 2024

Bărbat din Tămaia căutat în Someş

În această săptămână, pompierii sigheteni împreună cu un echipaj de scafandri militari suceveni au scos trupul unui băiat înecat în apele râului Iza, pe raza localității Bârsana.

pompieri-scafandriIeri, 9 iunie, pompierii băimăreni împreună cu pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Fărcașa au fost solicitatați să intervină pentru căutarea unui bărbat. Este vorba despre un bărbat din Tămaia, în vârstă de 51 de ani, care a dispărut în apele râului Someș.

Căutările au fost întrerupte aseară, dar au fost reluate astăzi.

În această dimineață, pompierii Detașamentului ” Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare s-au deplasat la locul unde a dispărut bărbatul. De asemenea, la locul intervenției s-au deplasat și pompierii din Fărcașa. Militarii îl caută pe bărbatul dispărut cu ajutorul a două bărci.

Pe această cale, I.S.U. Maramureș   îi sfătuiește pe toţi maramureşenii să dea dovadă de prudenţă dacă intenţionează să meargă la scaldă în perioada sezonului cald. Recomandabil ar fi ca atunci când intră în apă să intre treptat pentru a permite corpului să se obișnuiască cu diferența de temperatură, iar dacă nu știu să înoate să evite apele adânci și apele repezi. Un rol deosebit de important îl au părinţii care trebuie să-şi supravegheze atent copiii şi să-i convingă să nu-şi rişte, inutil, viaţa.

Lăsaţi un răspuns