Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

„Cartea de vizită” a lui Mircea Man, parafată de Zamfir Ciceu

 „Reabilitarea traseului de drum Baia Sprie – Bârsana” – proiect despre care Mircea Man, co-preşedinte PNL Maramureş, a spus că reprezintă „cartea sa de vizită” din mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean, a fost finalizat, însă în mandatul altui preşedinte al administraţiei judeţene.

conf finala bsbUnul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură ale judeţului Maramureş – „Reabilitare traseu de drum judeţean Baia Sprie (DN 18) – Cavnic (DJ 184) – Ocna Şugatag (DJ 109F) – Călineşti (DJ 185) – Bârsana (DJ 185)” a avut, la sfârşitul săptămânii trecute, conferinţa finală. Membrii unităţii de implementare au vorbit despre provocările acestui proiect, pe cât de dificil pe atât de important pentru judeţ, despre etapele deloc uşoare care au fost parcurse în aceşti ani, de la demararea proiectului până la recepţia finală. Proiectul este finanţat prin Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, Domeniul Major de Investiţie 2.1 – Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură.

Lungimea totală a drumului este de 56.02 km, iar valoarea investiţiei este de 108.574.512,35 lei. Lucrările de reabilitare au cuprins: sistemul rutier şi dispozitivele de scurgere a apelor, consolidări, trotuare şi acces la proprietăţi, drumuri laterale, semnalizare rutieră, parapete metalice, consolidări cedări de platformă, consolidarea văii Cavnicului, podeţe şi poduri.

Comisia de recepţie şi-a desfăşurat activitatea în perioada 17 martie-31 mai 2016, în baza dispoziţiei preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş nr. 67/17.03.2016. În urma constatărilor făcute, s-a admis recepţia fără obiecţii, semn că lucrările au fost efectuate la înalte standarde de calitate. După cum a declarat managerul de proiect ing. Vasile Şpan, garanţia pentru lucrările efectuate este de cinci ani.

„Mi-aş fi dorit să vină mai mulţi colegi din media la o conferinţă prin care se anunţă finalizarea unui obiectiv de o asemenea anvergură pentru Maramureş. Cu siguranţă, dacă nu se finaliza la termen, ar fi fost mult mai multă presă aici”, a apreciat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş Zamfir Ciceu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş Emil Marinescu a punctat faptul că aceasta conferinţă încheie un mandat în care au fost finalizate două proiecte importante de infrastructură în Maramureş: Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare şi Reabilitarea traseului de drum Baia Sprie – Bârsana, iar un al treilea proiect de o importanţă majoră pentru dezvoltarea turismului – Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord – urmează să fie recepţionat în aceste zile.

 

Lăsaţi un răspuns