Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 13 iulie 2024

Fonduri europene pentru reabilitarea termică a clădirilor publice

Lucrările de reabilitare termică a clădirilor publice vor putea fi decontate din fonduri europene.

Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, s-a întâlnit luni, 13 iunie, la Bruxelles, cu Raluca Prună, ministrul Justiţiei din România.

palatul-administrativ-baia-mare-400x300Discuțiile purtate au avut ca obiect problemele serioase cu care se confruntă sistemul de penitenciare din România și a oportunităților de investiții în eficiența energetică a clădirilor publice, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, dat publicității luni, 13 iunie 2016.

Corina Crețu: ”O sumă importantă, 439 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională, este alocată eficienței energetice a clădirilor publice în cadrul Programului Operațional Regional. 41 de milioane de euro sunt prevăzute pentru București și regiunea Ilfov, iar 398 de milioane sunt puse la dispoziția celorlalte regiuni de dezvoltare. Sunt bani care pot fi folosiți în România pentru reabilitarea termică a tuturor clădirilor publice. Este decizia suverană a României cum alege să prioritizeze și să utilizeze acești bani pentru perioada 2014-2020.”

Lăsaţi un răspuns