Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 14 iulie 2024

Peste 200 de copii și adulți au străbătut Baia Mare pe biciclete

Sâmbătă, 11 iunie, peste 200 de persoane – copii alături de părinții și prietenii lor–au participat la a doua ediție a ”Family Hope on Bike – Copii și părinți pe biciclete”. Aceştia au străbătut Baia Mare într-o plimbare de redescoperire a orașului pe bicicletă.

hope on Bike 2Evenimentul ”Family Hope on Bike – Copii și părinți pe bicicletă” a fostorganizat de Fundația Hope and Homes for Children și Ski & Bike Center.

Bicicliștii au început să se adune, cu mic, cu mare, încă de la ora 11:00 în PiațaMillenium, de unde au pornit apoi spre Bulevardul București, prin stradaCulturii, au ajuns la Gară, apoi la Gold Plaza. Traseul a continuat spre Bulevardul Independenței, apoi pe strada Victoriei spre Câmpul Tineretului. Copiii și părințiilor s-au oprit de mai multe ori pe drum pentru a face fotografii, cele mai importante puncte incluse în această aventură pe bicicletă fiind Muzeul de Etnografie și Muzeul Satului.

La Muzeul Satului a fost amenajat și un punct de hidratare, unde bicicliștii au primit apă și fructe și s-au odihnit puțin, pregătindu-se pentru ultima parte a călătoriei urbane.

“A fost o zi extraordinară, mă bucur din suflet că am reușit să strângem atât de mulți copii și adulți și să parcurgem frumosul noștru oraș pe două roți. A fost o experiență foarte plăcută, o zi de relaxare, din care am avut cu toții de câștigat: am redescoperit cele mai frumoase locuri din Baia Mare, iar copiii au petrecut o dimineață plăcută alături de familiile și prietenii lor. Cred că cel mai important lucru pentru copii este ca părinții să petreacă timp de calitate alături de ei, acest lucru îi leagă ca familie, iar noi, la Hope and Homes for Children, milităm pentru familii unite, în care copiii să se simtă iubiți, ocrotiți și valorizați”, a spus Ștefan Dărăbuș, director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.

La final, participanții la marșul pe două roți au ajuns, puțin obosiți, dar plini de entuziasm, la punctul din care a început plimbarea, în Piața Millenium. Toți bicicliștii au făcut din nou fotografii, au primit diplome de participare și autocolante cu Hope and Homes for Children, Ski & Bike Center și Family Hope on Bike 2016.

 

Reader Feedback

Un raspuns catre “Peste 200 de copii și adulți au străbătut Baia Mare pe biciclete”

  1. Mihai spune:

    A fost o actiune binevenita si savurata de toata lumea. Multumim organizatorilor, si speram sa devina un eveniment repetitiv.

Lăsaţi un răspuns