Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Prin protocol, Lucian Morar va bate coasa în Consiliul Judeţean

PSD și PMP au semnat un protocol de colaborare politico-administrativ în interesul județului Maramureș, spune Gabriel Zetea, liderul organizaţiei judeţene a PSD.

lucian morar la coasaLuni, 13 iunie, președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea și președintele PMP Maramureș, Adrian Todoran au semnat un protocol de colaborare politico-administrativ pentru următorii patru ani, între cele două formațiuni politice, la sediul PSD Maramureș. În cadrul conferinței comune a celor două partide reprezentate de liderii filialelor județene, președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a subliniat faptul că, odată confirmate rezultatele finale ale alegerilor locale din 5 iunie, la nivelul județului, social-democrații au început consultări cu toate  forțele politice care au trecut pragul de 5%.

”Am purtat, în ultimele zile, discuții cu reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare, cu cei ai PMP, UDMR și PER, mai puțin cu cei ai PNL. Noi, social-democrații maramureșeni avem un principiu: atâta vreme cât oamenii politici pun mai presus de interesul județului și interesul cetățeanului interesul personal, concentrându-se doar la funcțiile pe care și le doresc, nu vom avea negocieri. Iar în prezent, actuala conducere liberală asta încearcă să discute, propriul interes. Cel mai repede ne-am înțeles cu reprezentanții Mișcării Populare Maramureș, care au pus interesul județului în prim-plan. Maramureșenii ne-au votat pentru a colabora în interesul fiecărui cetățean și trebuie să asigurăm stabilitate și echilibru”, a declarat Zetea.

”Am avut cu cei din PMP discuții constructive și sunt convins că PMP Maramureș va încheia astfel de protocoale de colaborare și cu alte forțe politice, la nivelul Consiliilor Locale. PSD și PMP semnează acum protocolul de colaborare administrativă și politică în Consiliul Județean și Consiliile Locale pentru constituirea de majorități unde putem realiza acest lucru singuri sau alături de alte partide, unde se va impune acest fapt. Programul de guvernare locală propus de PSD în campania electorală va fi susținut de PMP, la fel cum proiectele Mișcării Populare Maramureș vor avea susținerea PSD”, a spus Zetea.

* Şi-au dat cuvântul

„Cu toţii ne-am dat cuvântul, acum este imperios necesar să realizăm ceea ce am promis. Este lucrul cel mai important să acționăm în interesul județului Maramureș pentru finalizarea proiectelor începute dar, în același timp, să demarăm proiecte noi. Pe lângă investițiile care trebuie duse la bun sfârșit, cum este Depozitul Ecologic de la Fărcașa, Aeroportul Internațional Baia Mare etc, trebuie să ne concentrăm în reabilitarea drumurilor județene prin Programul Operațional Regional (POR) sau Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). PMP a avut mesaje constructive în această campanie electorală și s-au axat, îndeosebi, pe problemele agriculturii. Consider că de aici, din Maramureș, putem da legi naționale care să sprijine agricultorii”, a spus Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș.

Protocolul semnat între PSD și PMP prevede, punctual, o colaborare care să ducă la stabilitate politică și administrativă în județ. Pentru ca acest fapt să se realizeze, cele două partide vor avea, periodic, consultări. Mai mult, PSD susține candidatura unui reprezentant PMP pentru o funcție în executivul viitorului Consiliu Județean.

Gabriel Zetea a precizat că actualul Consiliu Județean a avut o activitate elaborată în ultimii patru ani, însă viitorul Consiliu Județean va trebui să facă mai mult.

Președintele PMP Maramureş, Adrian Todoran, a declarat că semnează acest protocol de colaborare cu PSD fiindcă ”a stat la discuții cu oameni care nu vor să schimbe, ci vor să continue proiectele începute în Maramureș.”

Liderul PMP consideră că, alături de PSD, vor reuși să își onoreze promisiunile lansate în campania electorală. ”Faptul că intrăm cu oameni tineri în Consiliul Județean este extrem de important. PMP a dorit să semneze protocolul cu PSD, deoarece a fost primul partid care ne-a întins o mână, care ne-a invitat la masa negocierilor. PMP îl susține pe Lucian Morar pentru executivul CJ”, a subliniat Adrian Todoran.

Lucian Morar, propunerea PMP și PSD pentru una dintre cele două poziții de vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, a declarat că acesta este un moment important pentru ceea ce înseamnă abordarea județului în următorii patru ani.

*PMP îl susţine pe Zetea

”PSD a câștigat detașat alegerile și PMP consideră că social-democrații trebuie să își asume funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș. Discuțiile între cele două formațiuni politice au fost ușoare, ne-am compatibilizat pe ceea ce înseamnă următorii patru ani, eu și colegii mei am ajuns la un consens și am stabilit că îl vom susține pe Gabriel Zetea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, fiindcă și din poziția de vicepreședinte al  CJ, a avut un aport semnificativ în demararea podului peste Someș la Ulmeni și nu numai. Gabriel Zetea este prietenul meu și îi mulțumesc pentru tot sprijinul oferit comunității din Ulmeni, a precizat prim-vicepreședintele PMP Maramureș, Lucian Morar.

La finalul declarațiilor de presă, liderii celor două partide au semnat protocolul de colaborare pentru următorii patru ani, care prevede susținere reciprocă pentru a asigura stabilitatea politică și administrativă în Maramureș

Biroul de presă al PSD Maramureş

***

P.S.

În campania electorală Lucian Morar a ieşit la coasă, imagini care-l prezintă ca fiind un adevărat gospodar.

De asemenea, tot în campania electorală podul din beton peste Someş, de la Ulmeni, a ajuns ca un copil cu două moaşe. În timp ce reprezentantul administraţiei locale Ulmeni spunea că şi-a asumat cea mai mare investiţie pe care alţii nu au reuşit să o facă. Gabriel Zetea l-a contrazis spunând că obiectivul este o realizare a Guvernului Ponta cu care acum se laudă alţii.

Morar a spus că în mandatul său de primar administraţia  locală este singura din Maramureş care şi-a asumat una dintre cele mai importante investiţii din judeţ: realizarea podului din beton peste râul Someş care scurta legătura dintre Tara Chioarului şi Ţara Codrului. „În doi ani s-a făcut studiu de fezabilitate, licitaţii, proiecte şi s-a executat şi aproape 70% din lucrări pentru realizarea podului. Am reuşit să gestionăm un proiect în care Consiliul Judeţean a dat dovadă de impotenţă”, a punctat Morar. În contradiţie cu acestea, Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş, susţine că realizarea acestui proiect este „o investiţie a Guvernului Ponta”. „Este o investiţie a Guvernului Ponta cu care, sigur că, azi se laudă alţii. Nu contează. Important este ca toţi să înţeleagă că lucrurile pe care le facem în administraţia locală să aducă o viaţă mai bună maramureşenilor! Îmi aduc aminte că într-o emisiune acum vreo doi ani, când nimeni nu credea că această investiţie se va realiza domnul primar din Ulmeni propunea să botezăm această investiţie: ‘Podul Liviu Dragnea’. Să vedem dacă şi alţii îşi mai aduc aminte…şi dacă mai avem înregistrarea”, a subliniat Zetea.

Mai mult, la nivel de PSD se ia în calcul şi varianta ca, printr-un alt protocol cu UDMR, Gyongyike Bondi, fost prefect al judeţului, să preia cealaltă funcţie de vicepreşedinte al CJ. În astfel de condiţii şi având în vedere experienţa în administraţie a lui Zetea şi Gyongyike, după împărţirea atribuţiilor între cei din executivul CJ, Lucian Morar ar putea să rămână tot la coasă chiar de campania electorală s-a încheiat.

 

Lăsaţi un răspuns