Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 15 iulie 2024

PROIECT: Restricţii pentru aleşii locali: Două mandate consecutive

Aleșii locali ar putea fi restricționați prin lege la cel mult două mandate consecutive. Deputatul ALDE Alexandru Băișanu a depus o inițiativă legislativă care prevede ca primarii, președinții de consilii județene, consilierii comunali, orăşeneşti, municipali şi judeţeni să nu mai ai voie să candideze dacă au deja la activ două mandate succesive.

vot la urna„Realitatea ne arată că nivelul de performanţă, competenţă poate fi atins în două mandate consecutive. Consider că principiile care stau la baza limitării numărului de mandate consecutive pentru cea mai înaltă funcţie în stat (preşedintele României) pot fi referinţa fundamentală şi în cazul aleşilor locali”, arată Băişanu în expunerea de motive a proiectului de lege.

“În mod firesc apare nevoia de a crea un cadru legislativ care să limiteze numărul de mandate ale aleşilor locali cu scopul de primenire premanentă a celor care trebuie să-şi asume conducerea unităţilor administrative teritoriale”, adaugă Băişanu, în expunerea de motive a proiectului de lege.

Reader Feedback

Un raspuns catre “PROIECT: Restricţii pentru aleşii locali: Două mandate consecutive”

  1. NICOLA spune:

    Nu-i corect, sa fie restrictionati primarii, deoarece noi cetatenii ii alegem in functie de priceperea lor, de buna gospodarire a localitatii, de modul cum si-au indeplinit sarinile asumate. Exista posibilitatea ca sa candideze cine doreste, iar noi cetatenii votam cele mai bune initiative pentru comunitatea noastra. NU e corect, ca sa initiati fel de fel de legi contra comunitatii, noi taxam primarii care nu si-au indeplinit promisiunile facute. NU suntem de acord cu aceasta zisa LEGE ca sa fie adoptata. Terminati cu prostiile.

Lăsaţi un răspuns