Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Binecuvântarea capelei de cimitir din Săbişa

Sâmbătă, 11 iunie, de la ora 12,00,  Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a binecuvântat noua capelă de cimitir din Parohia Săbişa, Protopopiatul Baia Mare, în prezenţa a 10 preoţi şi diaconi, veniţi împreună cu protoiereul Băii Mari, pr. Fabian Coroian.

La eveniment au participat mulţi credincioşi din parohie. De asemenea, a fost binecuvântată şi troiţa din granit ridicată în faţa capelei, donaţie a unei familii de buni creştini.

capela sabisaAmplasată în actualul cimitir al satului, la depărtare de circa 400 metri de ultima casă, capela mortuară a început să prindă contur din toamna anului 2012, când s-a turnat infrastructura. A fost zidită în anii 2013-2014, la dimensiuni corespunzătoare, de 16×6 metri, în care este cuprins şi pridvorul de 6×6 metri.

În acest an s-au efectuat mai multe lucrări de construcţie pentru noua capelă: s-a construit un spaţiu tehnic, ca să aibă toate dotările necesare; s-a ridicat o clopotniţă metalică, în care s-a pus un clopot nou, donat de o familie de credincioşi; s-a finalizat troiţa din granit, din faţa capelei; s-a pavat aleea de acces şi platoul din faţa capelei, circa 230 mp; au fost montate porţi metalice la intrarea în incintă.

Toate lucrările de construcţie din cimitir au fost efectuate prin contribuţia credincioşilor din Săbişa, distingându-se 10 familii cu sume mai importante, care au acoperit aproximativ 60% din cuantumul donaţiilor, şi Consiliul Local Seini.

În cuvântul rostit, P.S. Iustin Sigheteanul a apreciat strădania preotului paroh Daniel Vasile Andreica, conferindu-i totodata rangul de iconom stavrofor.

Au fost înmânate de către P.S. Iustin Sigheteanul diplome de vrednicie Consiliului Local, Consiliului Parohial şi binefăcătorilor.

La eveniment a participat şi primarul oraşului Seini, doamna Gabriela Tulbure, care a conferit Preasfinţiei Sale o diplomă şi o plachetă.

Andrei Fărcaş

 

Lăsaţi un răspuns