Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Protocoale pentru funcţiile din administraţie

PSD a obţinut majoritatea funcţiilor de consilier judeţean, însă pentru a obţine majoritatea şi funcţia de preşedinte va fi nevoit să încheie protocoale de colaborare sau alianţe.

adrian-todoranConform rezultatelor date publicităţii de Biroul Electoral Judeţean PSD în urma alegerilor din 5 iunie, PSD a obţinut 14 mandate în CJ, fiind urmat de PNL cu 9 mandate. Coaliţia pentru Baia Mare va avea, conform rezultatelor, cinci mandate de consilier judeţean, PMP – trei mandate, UDMR si PER –câte două mandate.

Numărul consilierilor judeţeni  este de 35, conform ordinului prefectului din  24 martie.

La nivel de Maramure, conducerile organizaţiilor judeţene a partidelor şi formaţiunilor au făcut analize şi negocieri pentru funcţiile din administraţiei. Surse politice spun că PSD a pus bazele unui protocol cu UDMR, pentru susţinere în Consiliul Judeţean, dar şi în câteva administraţii din judeţ, în care UDMR va primi posturi de viceprimari. În unele administraţii protocolul PSD-UDMR a fost pus în aplicare încă din campania electorală.

Un alt protocol care urmează să fie semnat vizează colaborarea politico-administrativă între PSD și PMP, colaborare care se va aplica atât la nivelul Consiliului Județean Maramureș, cât și al consiliilor locale din județ. PMP a solicitat un post de vicepreşedinte al Consilului Judeţean (post râvnit de Lucian Morar, primar de Ulmeni), dar şi funcţii de viceprimar în câteva administraţii din Maramureş. Protocolul PSD-PMP urmează să fie semnat mâine, 13 iunie, între preşedintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea și președintele PMP Maramureș, Adrian Todoran.

foto: ziarelive.com

Reader Feedback

Un raspuns catre “Protocoale pentru funcţiile din administraţie”

  1. justitiar verde spune:

    care e drepta si care e stanga? amandoua se reped la ciolan doar au proiecte ce coincid NU?

Lăsaţi un răspuns