Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 15 iulie 2024

Vezi cum s-a votat în Şomcuta Mare

3.704 de voturi valabil exprimate s-au înregistrat în Şomcuta Mare şi localităţile aparţinătoare la alegerile locale de duminică, 5 iunie. Biroul Electoral Central (BEC) a dat publicităţii datele privind numărul de voturi valabil exprimate şi numărul de mandate.

primaria-somcuta-mareConform datelor comunicate de BEC, în Şomcuta Mare, 1.804 de alegători au votat candidaţii PSD pentru Consiliul Local, ceea ce reprezintă 48,7% din numărul total de voturi valabil exprimate . 792 de voturi au fost înregistrate pentru candidaţii PMP (21,38%), 429 de voturi pentru candidaţii PNL (11,58%) pentru Consiliul Local. Candidaţii PER au obţinut, la Şomcuta Mare, 298 de voturi (8,05%), candidaţii ALDE au fost votaţi de 224 de persoane (6,05%), iar pentru Asociaţia Partida Romilor ”Pro-Europa”, s-au înregistrat 157 de voturi (4,24%).

Pentru funcţia de primar a fost ales cadidatul PSD la o diferenţă de 804 voturi faţă de al doilea clasat (candidatul PMP). Astfel, Gheorghe Ioan Buda (PSD) a obţinut 1.836 de voturi, iar Vasile Dorinel Alb (PMP) a obţinut 1.032 de voturi, conform datelor comunicate de BEC.

La secţiile din Şomcuta Mare (excepţie fiind secţia de la Şcoala nr. 2), Buteasa şi Codru Butesii, Finteuşu Mare, Ciolt şi Vălenii Şomcutei, cele mai multe voturi au fost pentru candidatul PSD pentru funcţia de primar. La secţiile din Buciumi şi Hovrila, precum şi la secţia de la Şcoala nr. 2 din Şomcuta Mare cele mai multe voturi au fost pentru candidatul PMP.

În ceea ce priveşte componenţa Consiliului Local Şomcuta Mare, rezultatele înregistrate la BEC arată că acesta va fi format din 8 consilieri PSD, 3 consilieri PMP, doi consilieri PNL şi câte unul de la PER şi ALDE.

Reader Feedback

2 Responses catre “Vezi cum s-a votat în Şomcuta Mare”

  1. Vasile spune:

    cred ca ar fi momentul ….poate in al 12 -lea ceas, ca primarul si consilierii, indiferent de culoarea politica, de afacerile si matrapazlâcurile de până acum, sa lase orgoliile si sa facă ceva pentru comunitate. Altfel, mai e un pic si fac din oraș…. cătun sau cine stie….poate stina.
    Dovediti ca meritati sa fiți în fruntea orașului, dovediți ca știți si puteți face ceva, ca sa meritati respectul oamenilor. Onorati increderea acordata

  2. todea lucia spune:

    cu siguranta, va dovedii ca se pot face multe.Este un om harnic si destept…

Lăsaţi un răspuns