Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

DNA: Cercetări pentru corupţie în Baia Mare. Descinderi la 4 adrese

Baia Mare apare din nou pe harta oraşelor cu suspiciuni de corupţie.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA)– Biroul Teritorial Baia Mare efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni corupție, comise în perioada 2015 – 2016.

mascati„În cursul zilei de 9 iunie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate în municipiul Baia Mare, dintre care una reprezintă sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Instituţia publică la care se face referire este Primăria Baia Mare, unde a fost verificat biroul arhitectului şef. DE aici, procurorii au ridicat mai multe documente. De asemenea, arhitectul şef, Mircea Dinculescu, al Primăriei Baia Mare a fost dus la audieri.

În cazul persoanelor fizice la care facere referire comunicatul, surse din cadrul primăriei spun că este atât angajaţi ai instituţiei, cât şi un consilier local (surse: consilierul local Mihai Moroz) s-au trezit cu DNA la uşă.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

***

Descinderile de astăzi vin după ce în urmă cu mai bine de o lună, procurorii DNA l-au prins în flagrant pe primarul Cătălin Cherecheș în timp ce primea mită de la patronul echipei de fotbal FCM Baia Mare.

Primarul a fost plasat în arest preventiv din 27 aprilie şi a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie – luare de mită în formă continuată.

***

Ştire in curs de actualizare.

Lăsaţi un răspuns