Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 13 iulie 2024

Zetea la semnarea protocolului PSD-PER: Ne bazăm unii pe alții și pe cuvântul pe care ni-l dăm ca oameni

PSD Maramureș este câștigătorul net al alegerilor locale la nivelul județului motiv pentru care, imediat după validarea rezultatelor, președintele filialei județene a social-democraților, Gabriel Zetea, a început negocierile cu toate partidele care au trecut pragul de 5%, mai puțin cu PNL.

protocol psd-perAstfel, săptămâna trecută au fost semnate primele două protocoale de colaborare politică și administrativă cu PMP și UDMR, iar miercuri, 22 iunie, a fost semnat și protocolul de colaborare cu reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare.

În cursul zilei de joi, 23 iunie, președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a semnat un nou protocol de colaborare administrativă la nivelul Consiliului Județean Maramureș cu Partidului Ecologist Român (PER), reprezentat prin Cristian Anghel.

”Am început, din 6 iunie 2016, un proces de consultări cu partidele care au trecut pragul electoral în Maramureș la nivelul consiliilor locale și al Consiliului Județean, pentru a găsi puncte comune în programele de dezvoltare propuse maramureșenilor în campania electorală. Am început negocierile cu reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare, câștigătorii alegerilor din municipiu. Am semnat deja protocoale de colaborare politico-administrativă cu PMP, UDMR, Coaliția pentru Baia Mare, iar acum semnăm protocolul de colaborare administrativă la nivelul Consiliului Județean Maramureș cu reprezentanții PER. Ne bazăm unii pe alții și pe cuvântul pe care ni-l dăm ca oameni, iar apoi ca politicieni. Am încredere în experiența și expertiza lui Cristian Anghel, care știu că poate să aducă la nivelul administrației județene proiecte importante. Vom continua împreună cele două proiecte mari desfășurate și de vechiul Consiliu la nivelul județului, respectiv Sistemul de Management al Deșeurilor și Aeroportul Internațional Baia Mare, însă vom demara și proiecte noi. Ne vom concentra pe îmbunătățirea infrastructurii județene prin atragerea de fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR), dar și pe fonduri provenind din programele guvernamentale. Partidul Ecologist Român are o componentă importantă de mediu, care poate fi adusă în viitoarele programe ale Consiliului Județean, iar PSD are în atenție, de asemenea, un important program de mediu. Mâine va fi validat noul Consiliu Județean și apoi, de luni, ne vom apuca cu toții de treabă”, a declarat liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Anghel: PER încearcă să ofere o direcție constructivă în Maramureș

Cristian Anghel a declarat că a avut ezitări între a alege Consiliul Local sau Consiliul Județean Maramureș, însă s-a hotărât, la final, să facă administrație la nivel județean. ”Am avut de ales între CL și CJ și se pare că sunt mai aplecat spre latura județeană. În decizia mea au stat mai multe argumente, însă ca partid am încercat să avem o direcție constructivă. PER a încercat, în prima fază, să ofere o majoritate PNL, dar condiția noastră a fost să își câștige o majoritate stabilă la nivelul Consiliului Județean, lucru ce nu s-a materializat. Acesta este motivul pentru care ne-am repliat și am semnat un protocol de colaborare cu PSD, colaborare care sper să fie una benefică și în interesul cetățenilor”, a declarat Cristian Anghel, președintele PER Maramureș.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lăsaţi un răspuns