Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 14 iulie 2024

Arhitect trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Biroul Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului DINCULESCU MIRCEA, la data faptei arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, și în stare de libertate a inculpatului VAIDA FLORINEL-MIHĂIȚĂ, om de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată.

dinculescu-400x394În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, a pretins de la inculpatul Vaida Florinel – Mihăiță bani și bunuri în valoare totală de 37.750 lei, din care a primit 300 euro și 100 lei.
Foloasele respective au fost pretinse și primite de inculpatul Dinculescu Mircea în vederea facilitării obținerii avizelor necesare pentru un imobil construit de omul de afaceri în municipiul Baia Mare, în condițiile în care arhitectul șef avea cunoștință despre faptul că acesta din urmă nu respectase proiectul de construcție, că modificase proiectul de structură și despre alte aspecte care impuneau demolarea construcției.
În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator şi indisponibilizarea sumei de 1.350 lei, ce aparține inculpatului Dinculescu Mircea în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispusă în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Lăsaţi un răspuns