Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 13 iulie 2024

Cherecheş vrea „acasă” de ziua lui

În 7 iulie, Cătălin Cherecheş, primarul de Baia Mare suspendat din funcţie, împlineşte vârsta de 38 de ani.

catalin-chereches-111Acesta intenţionează să depună jurământul în faţa Consiliului Local Baia Mare pentru noul mandat de primar chiar de ziua lui de naştere. În acest sens, a fost emisă dispoziţia Primarului Municipiului Baia Mare nr. 1123 din 4 iulie 2016, prin care se convoacă o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. Aceasta a fost stabilită pentru joi, 7 iulie 2016, ora 12:00, în sala Europa din sediul Primăriei Municipiului Baia Mare.

„Ordinea de zi a şedinţei se aduce la cunoştinţa locuitorilor Municipiului Baia Mare potrivit art. 39 alin. 6 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi este următoarea: Proiecte de hotărâri privind administrarea bugetului local, asistenţă socială, administrarea domeniului public şi privat, urbanism şi amenajarea teritoriului. Diverse. Ordinea de zi cuprinzând proiectele de hotărâri ce urmează a fi supuse aprobării Consiliului Local, se poate consulta pe site-ul www.baiamare.ro începând cu data de 7 iulie 2016”, se arată pe site-ul primăriei.

Mai mult, miercuri 6 iulie, la Curtea de Apel Cluj se judecă o nouă contestaţie, formulată de avocaţii lui Cătălin Cherecheş, la decizia, din 23 iunie, dată de Tribunalul Maramureş privind revocarea măsurii preventive.

***

În 23 iunie, Tribunalul Maramureş a judecat cererea de revocare a măsurii preventive, însă instanţa i-a respins cererea. Prin încheierea penală din 23 iunie, pronunţată de Tribunalul Maramureş, având ca obiect cererea de revocare a măsurii preventive formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin, s-a respins excepţia de nulitate, nelegalitate a ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale din data de 26.04.2016 formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin. De asemenea, instanţa a respins şi cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulată de inculpatul C.C., a arătat Tribunalul Maramureş.

***

Cătălin Cherecheş este în arest preventiv din 27 aprilie, iar în 20 mai a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie (luare de mită în formă continuată), dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Maramureş.

Acesta a fost suspendat din funcţie, prin ordin de prefect, însă a câştigat un nou mandat de primar în urma alegerilor din 5 iunie.

 

Reader Feedback

3 Responses catre “Cherecheş vrea „acasă” de ziua lui”

  1. mocernac spune:

    chita nedreptate

  2. mocernac spune:

    chita nedreptate i se face doar nu e criminal si aia au mai mult drept

Lăsaţi un răspuns