Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 14 iulie 2024

Dosar penal pentru braconajul unei capre negre

Lucrătorii IPJ Maramureș au declanșat cercetările în cazul împușcării ilegale a unei capre negre care a avut loc la jumătatea lunii iunie, în Munții Pietrosul Rodnei în zona Parcului Național Pietrosul Rodnei, faptă fotografiată și sesizată de un grup de turiști, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Dumitrița Rus.

capra-neagra-1-300x225„În cazul braconajului întreprins pe teritoriul Parcului Național Pietrosul Rodnei, în locul cunoscut sub numele de Iezer, poliția s-a autosesizat imediat ce cazul a fost semnalat, polițiștii au deschis dosar penal, iar cercetarea se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeul de Sus”, a precizat Dumitrița Rus.

Cazul de braconaj și fotografiile în care apar trei persoane au fost răspândite pe rețeaua de socializare de turiștii aflați pe Izer în momentul producerii evenimentului.

De asemenea, realizatorul emisiunii „Natură și aventură” de la TVR Cluj, jurnalistul Dan Păvăloiu, a făcut cunoscut pe blogul său și pagina de socializare cazul de braconaj petrecut în Munții Pietrosul Rodnei.

Foto: Facebook

Lăsaţi un răspuns