Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 12 iulie 2024

Facultatea de Litere Baia Mare face înscrieri la Teologie Ortodoxă

În perioada 18-25 iulie, se fac înscrieri pentru Învăţământul universitar băimărean atât la nivel de licenţă, cât şi de masterat.

AFIS AdmitereDupă cum a informat părintele coordonator pr. conf. univ. dr. Adrian Gheorghe Paul, Domeniul de Teologie Ortodoxă al Facultăţii de Litere din Baia Mare vine în întâmpinarea tuturor tinerilor absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat, care doresc să urmeze specializările specifice de Teologie Ortodoxă, să se înscrie la cursurile de Teologie Pastorală şi de Teologie Didactică spre folosul lor sufletesc şi împlinirea profesională didactică şi pastorală.

Pentru toţi absolvenţii de facultate cu licenţă sunt îndrumaţi să se înscrie la programul acreditat de masterat în „Teologie creştină şi spiritualitate europeană”. Înscrierile se fac la sediul Facultăţii de Litere din Baia Mare, Str. Victoriei, nr. 76, sala 11, în intervalul orelor 9,00-15,00, iar modul de examinare pentru Teologie pastorală şi depunerea dosarelor pentru programul de masterat se regăsesc în sală, la înscrieri, şi pe site-ul Domeniului de Teologie Ortodoxă din Baia Mare. Toţi absolvenţii de teologie la nivel de licenţă şi masterat au diplome de absolvire recunoscute în plan naţional şi internaţional, şi au posibilitatea de a fi angajaţi ca preoţi hirotoniţi sau funcţionari bisericeşti (la parohie şi centrele eclesial-bisericeşti), ori ca profesori de religie sau educaţie religioasă (la catedră şi-n unităţi educaţionale de stat). Anul acesta, Centrul Universitar Nord Baia Mare oferă 12 locuri subvenţionate din 25 locuri scoase la concurs la Teologie Didactică, alte 14 locuri subvenţionate din 30 scoase la concurs la Teologie Pastorală şi alte 17 locuri subvenţionate din 35 scoase la concurs pentru programul de masterat în teologie. Pentru orice alte informaţii, referitoare la înscriere, la conţinutul dosarului şi despre examenul de admitere (probe şi interviu, concurs de dosare), se poate consulta adresa de site a Domeniului de Teologie Ortodoxă< http://tas.ubm.ro/admitere.html.

„Teologia este arta artelor şi ştiinţa ştiinţelor!” spune Sfântul Grigorie Teologul. Studiind Teologia, viaţa ta se poate schimba fundamental. Poţi dobândi experienţe de excepţie< întâlnirea reală şi intimă cu Dumnezeu, descoperirea adevărurilor mult căutate, simţirea transfiguratoare a harului divin, asumarea clarificatoare a trecutului, trăirea intensă a valorilor eterne în prezent şi orientarea inteligentă a viitorului. Nu uita…Teologia este o cărare spre adâncimi, e o coborâre în adâncurile sinelui, e cunoaşterea lumii de dincolo,  e descoperirea lucrurilor care merită cu adevărat să fie ştiute!

Vasile Gherman

Reader Feedback

Un raspuns catre “Facultatea de Litere Baia Mare face înscrieri la Teologie Ortodoxă”

  1. Pui marius spune:

    Aș vrea să mă inscriu la facultatea de teologie vreau niste relatii am 42 de ani ,dar nu am mamă ar fi vrut din tot sufletul ei,dar am renuntat pt ca am ales jandarmeria ,dar acum am ales vorbele lui mama

Lăsaţi un răspuns