Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 21 iunie 2024

Senatorul Bota: Este inadmisibil să ajungă taxa pentru RCA atât de scumpă

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) semnalează faptul că reprezentanții Guvernului României tratează extrem de superficial criza de pe piața RCA și creșterea dramatică a tarifelor RCA pentru transportatorii rutieri, apărând interesele asigurătorilor pe cheltuiala transportatorilor rutieri.

greva-transportatori-820x300„Problema RCA-ului este una reală. Comisia de Buget – Finanțe din Senat a depus eforturi pentru modificarea legislației din domeniu, atât cât intră în atribuția noastră. În acest sens, în luna iunie a.c. Comisia de Buget a finaizat documentul Legii RCA care a fost depus în regim de urgență pentru ca în toamnă să fie legiferat. Din păcate, încă de la începutul acestui an, din luna ianuarie în timpul vacanței parlamentare, când a avut loc prima întâlnire pe tema RCA din acest an, Guvernul nu s-a arătat interesat să rezolve, cel putin cu caracter provizoriu această problemă.

ASF este o instituție care funcționează de mult în interesul oricui altcuiva, dar nu al românului sau al agentului economic din România. ASF s-a dovedit o instituție incapabilă să gestioneze domeniul asigurărilor, sau care nu dorește să gestioneze acest domeniu în interesul agentului economic român și al românilor, și asta nu doar în domeniul RCA. Este inadmisibil să ajungă taxa de RCA-ul atât de scumpa, astfel încât în 5-6 ani să-ți plătești autovehiculul. Nu au crescut riscurile în România, dar cu siguranță huzurul firmelor și al angajaților din asigurări pe spatele românilor a crescut.

Îi susțin pe transportatori pentru că, după 8 luni de dialog, s-a dovedit că altă soluție, înafară de ceea ce fac azi, nu există. Cred ca e nevoie ca Statul să redevină jucător în economia reală. Situația din asigurări, ca și din alte ramuri economice, este consecința politicii statului minimalist”, a declarat senatorul PSD de Maramures Sorin Bota, membru al Comisiei Buget – Finanțe din Senat.

 

Lăsaţi un răspuns