Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Tomograf performant la Spitalul Județean din Baia Mare

Cel mai performant Computer Tomograf  (CT), de 128 de slice-uri va ajunge in Maramures. Aparatura oferă o viteză de scanare de trei ori mai rapidă decât în cazul altor echipamente CT, folosind doze de iradiere cu 50% mai scăzute pentru pacient, va fi achiziționat de Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

CTNoul Computer Tomograf oferă o calitate superioară a imaginii, pentru un diagnostic corect și rapid. Astfel, cu ajutorul noului CT, medicii pot obține maximum de informații cu minimum de iradiere pentru pacient.

Ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, a declarat că datorită numărului mare de pacienți care solicită investigații de înaltă specialitate, respectiv CT, a apărut necesitatea achiziționării unul al treilea computer tomograf la unitatea medicală din Baia Mare.

”S-a făcut o solicitare la Ministerul Sănătății și a fost aprobată suma de 1.675.000 de lei, finanțare care oferă posibilitatea achiziționării unui Computer Tomograf de înaltă performanță. Dacă cele două CT-uri existente în acest moment la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare sunt de 16 slice-uri, acum vom achiziționa unul de 128 de slice-uri”, a declarat managerul Spitalului Județean, ec. Sorina Pintea.

Lăsaţi un răspuns