Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 29 martie 2023

Cherecheş vrea să scape de arest la domiciliu

Cătălin Cherecheş, primarul de Baia Mare (suspendat din funcţie prin ordin de prefect), este în arest la domiciliu din 10 august. Măsura nu este pe placul lui Cherecheş şi a contestat la Curtea de Apel Cluj decizia judecătorilor. Asta după ce Tribunalul Cluj a respins solicitarea de înlocuire a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

catalin-chereches-in-arest-la-domiciliuDosarul legat de contestaţia formulată de procurorii DNA privind verificarea măsurii preventive a fost depus la Curtea de Apel Cluj în 8 septembrie şi se va judeca în 15 septembrie.

***

Cherecheş a fost arestat preventiv, în 26 aprilie, în urma unui flagrant, iar în 20 mai, a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie (luare de mită în formă continuată), dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Maramureş şi apoi strămutat la Tribunalul Cluj.

Prin sentinţa dată, în 10 august, Curtea de Apel a admis cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de către inculpatul C. C., cu măsura arestului la domiciliu. Măsura arestului la domiciliu a fost prelungită printr-o sentinţă dată, la sfârşitul lunii august, de Tribunalul Cluj. Tot în 31 august, Tribunalul Cluj a respins, ca neîntemeiată, solicitarea de înlocuire a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

foto: ziare.com

Lăsaţi un răspuns